Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2015 16:36

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

Η Αθανασία μας προτείνει:Κολοκυθοκεφτέδες

 

Υλικά
1 κιλό κολοκυθάκια
1 αυγό
1/ 2 κούπα τυρί γκούντα
1/ 2 κούπα τυρί φέτα
1/ 2 κούπα τριμμένη φρυγανιά
1/ 2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
1/ 2 ματσάκι άνιθο
Λίγο δυόσμο & μαϊντανό (προαιρετικά)
Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση
Τρίβουμε τα κολοκύθια και τα κρεμμύδια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε σιγά-σιγά ανακατεύοντας όλα τα υλικά. Αφού τα ανακατέψουμε καλά, αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Βάζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι αρκετό λάδι και μόλις κάψει αρχίζουμε και ρίχνουμε με ένα κουτάλι το μίγμα.
Όταν γεμίσει το τηγάνι με κολοκυθοκεφτέδες χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και όταν ροδίσουν από τη μί πλευρά τους γυρίζουμε από την άλλη.
Σε μία πιατέλα στρώνουμε χαρτί κουζίνας και βάζουμε τους κεφτέδες μόλις βγουν από το τηγάνι ώστε να απορροφηθεί το λάδι τους. Σερβίρονται ζεστοί και εάν θέλετε ρίχνετε από πάνω λίγο τριμμένο τυρί.

Κάνετε like στη σελίδα μας στο Facebook, για να είστε πάντα ενημερωμένοι:

https://www.facebook.com/pages/tsegkanewsgr/248970795252535

 

 

Διαβάστηκε 7878 φορές