Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 01:01

Φτιάξε το "κάροτ κέικ" του Στέλιου Παρλιάρου!

Υλικά

400 γρ. καρότο ψιλοτριμμένο

200 γρ. άχνη ζάχαρη + επιπλέον για το πασπάλισμα

6 αυγά

450 γρ. αλεύρι Κέικ Φλάουρ ΑΛΛΑΤΙΝΗ + επιπλέον για τη φόρμα

200 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + επιπλέον για τη φόρμα

1/2 κ.γ. κανέλα

1/4 κ.γ. γαρίφαλο και λίγο μοσχοκάρυδο

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 30΄ Ψήσιμο: 1 ώρα

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το τριμμένο καρότο, τη ζάχαρη άχνη και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και στο τέλος το αλεύρι με τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε ξανά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα. Το αδειάζουμε σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα διαμέτρου 24 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

 http://www.steliosparliaros.gr/diafora_extra/allatini/karot-keik/#sthash.4zntWxvn.dpuf

Διαβάστηκε 3297 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 01:38