Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 28 Μαρτίου 2017 15:58

Αρχίζει την Παρασκευή το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Αρχίζει την Παρασκευή το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Αρχίζει την Παρασκευή το 7ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς με τη συμμετοχή δεκάδων παραγωγών απ' όλη τη χώρα και φετινή τιμώμενη περιφέρεια τη Στερεά Ελλάδα. Το φεστιβάλ που θα διαρκέσει έως την Κυριακή 2/4 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δεκάδες διαφορετικά είδη ελαιολάδου και επιτραπέζιας ελιάς, ελληνικά λαδοτύρια αλλά και να γνωρίσουν σπάνια ελαιόλαδα με σοκολάτα, λεμόνι, πορτοκάλι, σαφράν και τρούφα, όπως και το ελαιόλαδο - φάρμακο για την καρδιά.

Σαράντα σεφ ετοιμάζουν συνταγές με βάση το λάδι από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ανάμεσά τους: πιτιά Νισύρου, μαραθοτηγανίτες Σερίφου, αρντιστά Αστυπάλαιας, μιρμιζέλι Καλύμνου, μπουρμπουρέλια Κεφαλονιάς, πουλέντα Ιθάκης, ντάκο Κρητικό, Παριανή μακαρονάδα, ξεροτήγανα Λέρου, Τηνιακή πατατού, κατημέρια ανεβατά Σάμου, φακόρυζο Χάλκης κ.α

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να προμηθευτούν ελαιόλαδο και ελιές από 100 και πλέον μικρούς παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας, όπως Μάνη, Κρήτη, Καλαμάτα, Μυτιλήνη, Χαλκιδική, Ηλεία, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Φωκίδα κ.λ.π. Θα υπάρχει αληθινό ελαιοτριβείο, όπου θα μπορούν οι επισκέπτες να δουν τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής λαδιού και να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς ελληνικών εξαιρετικά παρθένων ελαιόλαδων και επιτραπέζιας ελιάς.

Διαβάστηκε 2317 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 16:39