Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 15:02

Και αυτή τη βδομάδα απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των ΑΕΙ

Δυο ακόμη 48ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις ως το τέλος της εβδομάδας αποφάσισε ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Ουσιαστικά δηλαδή, οι διοικητικοί υπάλληλοι του Ιδρύματος παρατείνουν την απεργία τους για εντέκατη εβδομάδα, αντιδρώντας στο θέμα της διαθεσμότητάς τους.


Οι διοικητικοί υπάλληλοι του πανεπιστημίου Αθηνών ζητούν και από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος που συνεδριάζει στις 3 το μεσημέρι να καλύψει την απόφασή τους για νέα απεργία.
Θα συνεδριάσει όμως, για να καλύψει ή όχι την απόφαση του συλλόγου διοικητικών υπαλλήλων της Αθήνας και η Ομοσπονδία τους.
Απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεών τους θα πάρουν σήμερα και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
 

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, απευθύνει έκκληση στους διοικητικούς υπαλλήλους, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Να κατανοήσουν ότι οι περισσότεροι εξ αυτών θα απορροφηθούν σε άλλα ιδρύματα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν χρωστάνε σε τίποτα οι φοιτητές και οι οικογένειές τους να υφίστανται αυτόν τον αποκλεισμό από τον ναό της δημοκρατίας και της γνώσης που είναι τα πανεπιστήμια».
Ο κ. Αρβανιτόπουλος σημειώνει ότι «αυτό θα πρέπει να σταματήσει, γιατί και αυτοί με τη στάση τους απομονώνονται από το κοινωνικό σύνολο» και προσθέτει: «Αντιλαμβάνεσθε ότι υπάρχουν οικογένειες, οι οποίες δεν έχουν τη δυνατότητα να κρατούν τα παιδιά τους σε άλλες πόλεις, όταν δεν γίνονται μαθήματα, υπάρχουν μετεγγραφές που είναι στον αέρα, υπάρχουν μαθήματα που είναι στον αέρα και κινδυνεύει να χαθεί το εξάμηνο. Δεν μπορεί, λοιπόν, κανείς και δεν έχει το δικαίωμα να διεκδικεί το όποιο δίκιο του καταπατώντας τα δικαιώματα των άλλων».
Απαντώντας στην έκκληση για διάλογο, που απηύθυνε χθες ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Πελεγρίνης, ο υπουργός Παιδείας σημειώνει: «Διάλογος έχει γίνει. Δυστυχώς, πρέπει όλοι να καταλάβουμε το περιβάλλον μέσα στο οποίο η χώρα πορεύεται. Από τον Αύγουστο, όταν στείλαμε στα πανεπιστήμια και εκκλήθησαν εδώ οι πρυτάνεις, τους εξηγήσαμε το επείγον της υπόθεσης...Συνεπώς, εδώ μη χρησιμοποιούμε το θέμα του διαλόγου ως πρόσχημα για να αναβάλουμε, όπως πάντοτε, τα πράγματα, εδώ τα περιθώρια χρόνου ήταν και παραμένουν ασφυκτικά και πρέπει όλοι να συμβάλουμε στην εθνική προσπάθεια. Όλοι οι Έλληνες έχουμε ματώσει. Αυτό, λοιπόν, που πρέπει να γίνει είναι για τον οποιονδήποτε λόγο να μη μένουν κλειστά τα ιδρύματα».

Διαβάστηκε 2048 φορές