Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 16:59

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΕΚΠΑ & ΕΜΠ. Θα χαθεί το εξάμηνο;

Συνεχίζουν την απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι σε ΕΚΠΑ & ΕΜΠ. Θα χαθεί το εξάμηνο;

Νέο αδιέξοδο διαγράφεται στην ανωτάτη εκπαίδευση μετά την απόφαση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του ΕΚΠΑ να κηρύξουν 24ωρη απεργία για αύριο με την κάλυψη του συλλόγου τους και 48ωρη για την προσεχη Δευτέρα και Τρίτη με την κάλυψη της Ομοσπονδίας. Η συνέλευση των διοικητικών του ΕΚΠΑ έγινε σε κλίμα έντασεις, καθώς οι διοικητικοί εμφανίστηκαν μοιρασμένοι, ενώ μία υπάλληλος κατά τη διάρκεια της συνέλευσης λιποθύμησε.

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος θα συναντηθεί εκ νέου μαζί τους την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να τους διαβεβαιώσει πως αυτά για τα οποία έχει δεσμευθεί θα ισχύσουν.

Όπως όλα δείχνουν, οι μέρες δεν βγαίνουν για να "σωθεί" το εξάμηνο. Θα ξέρουμε όμως με βεβαιότητα εάν χάθηκε το εξάμηνο, όταν ανοίξουν τα πανεπιστήμια και δουν στο υπουργείο εάν με σχετικές αποφάσεις βγαίνουν οι ημερομηνίες για να θεωρηθεί οτι το εξάμηνο πραγματοποιήθηκε (π.χ. διδασκαλία και εξετάσεις τα σαββατοκύριακα και κατά τις διακοπές των εορτών). Όλα αυτά βέβαια μόνο εάν τη Δευτέρα αποφασισθεί οτι οι σχολές θα ανοίξουν, γιατί εάν συνεχίσουν, είναι αδύνατον να "βγούν" οι μέρες και να σωθεί το εξάμηνο.

Διαβάστηκε 1864 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013 17:29

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων