Πέμπτη, 05 Δεκεμβρίου 2013 17:20

Ο Εισαγγελέας καλεί Πελεγρίνη

Ο Εισαγγελέας καλεί Πελεγρίνη

Ο κ. Πελεγρίνης καλείται σε ανωμοτί κατάθεση, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ στην οποία καταλογίζονται ευθύνες στον πρύτανη για την κατάσταση στο Πανεπιστήμιο.
Η εν λόγω προκαταρκτική εξέταση είχε διαταχθεί έπειτα από αναφορά που είχε υποβάλει στον Άρειο Πάγο ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Στη συνέχεια, είχε συσχετιστεί με αυτή την έρευνα και η επίμαχη ανακοίνωση του Συμβουλίου του ΕΚΠΑ.

 

Μετά την παροχή εξηγήσεων από τον πρύτανη η εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκήσει ποινική δίωξη ή θα θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Στήριξη Σαμαρά σε Αρβανιτόπουλο
Τη στήριξη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τις όλες τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την επίλυση της κρίσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, έλαβε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, στη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάστηκαν ήταν κι αυτό της επιστράτευσης των διοικητικών υπαλλήλων σε περίπτωση που συνεχιστεί η απεργία τους, ως ύστατη λύση προκειμένου να μην χαθεί το εξάμηνο. Ωστόσο, απορρίφθηκε κατηγορηματικά, όπως τόνιζαν πηγές προσκείμενες στον υπουργό Παιδείας.
Εξάλλου, με νέα δήλωσή του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης κάνει λόγο για «αήθη επίθεση».

Διαβάστηκε 1854 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων