Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 10:51

Alpha Bank: Στήριξη ΜμΕ μέσω COSME

Alpha Bank: Στήριξη ΜμΕ μέσω COSME

Σε 500 εκατ. ευρώ ανέρχεται, πλέον, η συνολική χρηματοδότηση της Alpha Βank προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) μέσω του εγγυοδοτικού προγράμματος «COSME», μετά την επέκταση της συμφωνίας κατά 300 εκατ. ευρώ, την οποία υπέγραψαν η τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (Ε.Τα.Ε.).

     Με την υπογραφή της νέας συμφωνίας, η Alpha Bank, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της, επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της για στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της παροχής ρευστότητας σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους, στην ελληνική και διεθνή αγορά. Με τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα «COSME» η τράπεζα συμβάλλει στην υλοποίηση των επενδυτικών σχεδίων των επιλέξιμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στην κάλυψη των αναγκών τους σε κεφάλαια κινήσεως, με προνομιακούς όρους τιμολογήσεως και μειωμένες εξασφαλίσεις.

     Η χρηματοδότηση των ΜμΕ καθίσταται δυνατή χάρη στην εγγύηση που παρέχεται από τo «COSME» και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη. Ο σκοπός του ΕΤΣΕ είναι να συμβάλει στη χρηματοδότηση και την υλοποίηση παραγωγικών επενδύσεων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξασφαλίσει αυξημένη πρόσβαση σε χρηματοδοτήσεις.

     Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα «COSME», καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται σε οποιοδήποτε κατάστημα της Alpha Bank ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της τράπεζας www.alpha.gr.

Διαβάστηκε 1571 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων