Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017 13:47

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus για επιχειρηματίες

Το πρόγραμμα Erasmus είναι γνωστό για τις ευκαιρίες κινητικότητας που προσφέρει σε φοιτητές, ωστόσο, το πρόγραμμα ανταλλαγής Erasmus για νέους επιχειρηματίες αν και προσφέρει επίσης πολύ σημαντικές ευκαιρίες κινητικότητας για νέους επιχειρηματίες, είναι λιγότερο γνωστό. Ουσιαστικά πρόκειται ένα πρόγραμμα διασυνοριακής ανταλλαγής το οποίο προσφέρει σε νέους ή φιλόδοξους επιχειρηματίες την ευκαιρία να αποκομίσουν γνώσεις από έμπειρους επιχειρηματίες οι οποίοι διευθύνουν μικρές επιχειρήσεις σε κάποια από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Η ανταλλαγή εμπειριών πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της παραμονής κοντά σε έναν έμπειρο επιχειρηματία, κάτι που βοηθά το νέο επιχειρηματία να αποκτήσει τις απαραίτητες δεξιότητες για τη διοίκησης μίας μικρής επιχείρησης.Ο επιχειρηματίας υποδοχής ωφελείται από τις νέες προοπτικές που παρέχονται για την επιχείρησή του και αποκτά την ευκαιρία να συνεργαστεί με εταίρους από άλλες χώρες ή να ενημερωθεί για νέες αγορές.

Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν;

-Νέοι επιχειρηματίες που σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή την έχουν ξεκινήσει ήδη εντός της τελευταίας τριετίας.

-Έμπειροι επιχειρηματίες οι οποίοι είναι ιδιοκτήτες ή διευθυντές μικρής ή μεσαίας επιχείρησης σε μία από τις συμμετέχουσες στο πρόγραμμα χώρες.

Διαβάστηκε 1764 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων