Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017 16:32

Περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το επενδυτικό ταμείο Diorama Fund

Περισσότερα από 110 εκατ. ευρώ σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το επενδυτικό ταμείο Diorama Fund

Οι δυναμικές ελληνικές επιχειρήσεις με εξωστρεφή χαρακτήρα, που δεν δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στην εγχώρια αγορά, βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του νέου αναπτυξιακού Ταμείου Diorama, με έδρα το Λουξεμβούργο, που διαθέτει προς επένδυση 110 εκατ. ευρώ περίπου (έχουν ήδη επενδυθεί περισσότερα από 26 εκατ. ευρώ σε τρεις εταιρίες).

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ο διευθύνων σύμβουλος της Deca Investments, η εταιρία που διαχειρίζεται τα κεφάλαια του Ταμείου Diorama (και αποτελεί την πρώτη εταιρία διαχείρισης οργανισμών εναλλακτικών επενδύσεων που αδειοδοτήθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία) Νίκος Κούλης, οι επενδύσεις θα πραγματοποιηθούν σε εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις με πρωταρχικό στόχο να αναδειχθούν σε ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο στους τομείς που δραστηριοποιούνται. Θα διατίθενται 5 εκατ. - 15 εκατ. ευρώ. ευρώ σε κάθε επένδυση και συνολικά θα πραγματοποιηθούν επενδύσεις σε 12 με 15 εταιρίες. Προσφέρονται αναπτυξιακά κεφάλαια, κεφάλαια για αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας, για εξαγορές, πάγιες επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης Δεν ζητούνται προσημειώσεις, προσωπικές εγγυήσεις, καθώς προστασία των επενδυτών είναι το επενδυτικό σχέδιο της εταιρίας που επενδύει, η συμφωνία των μετόχων και η ποιότητα της διοίκησης.

Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τρεις επενδύσεις, 26 εκατ. ευρώ, ενώ μέσα στο έτος στόχος είναι να πραγματοποιηθούν άλλες τέσσερις τουλάχιστον.

Διαβάστηκε 1766 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων