Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017 09:35

Εκδηλώσεις-αφιέρωμα στον Μ. Αλέξανδρο και τον σπουδαίο διδάσκαλό του Αριστοτέλη

Εκδηλώσεις-αφιέρωμα στον Μ. Αλέξανδρο και τον σπουδαίο διδάσκαλό του Αριστοτέλη

«Αριστοτέλης - Μέγας Αλέξανδρος, Μέγας Διδάσκαλος - Άριστος Μαθητής» είναι ο τίτλος των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, στα πλαίσια της υλοποίησης της δράσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα» που οργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι δύο εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην εξέχουσα προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και στο διδάσκαλό του, τον σπουδαίο φιλόσοφο Αριστοτέλη.

Σε αυτές τις εκδηλώσεις θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το νέο βίντεο τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο έχει ως θέμα το πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα και την πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας και εστιάζει στους αρχαιολογικούς χώρους όπου οι δύο μεγάλες προσωπικότητες, ο Μέγας Αλέξανδρος και ο δάσκαλός του Αριστοτέλης, έζησαν και μεγαλούργησαν.

Η πρώτη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς» (αίθουσα Βέτλανς) στη Νάουσα Ημαθίας και η δεύτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 στις 19.00 στο Αμφιθέατρο του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλίες ? εισηγήσεις από στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας και από εκπροσώπους άλλων φορέων. Τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017 οι προσκεκλημένοι θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετέχουν σε δράση οινογευσίας στο φουαγιέ της αίθουσας Βέτλανς στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Χρ. Λαναράς», με εκλεκτά κρασιά από τους οινοπαραγωγούς της περιοχής της Νάουσας.

Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 οι προσκεκλημένοι θα επισκεφθούν το Πολυκεντρικό Μουσείο των Αιγών που ανοίγει για πρώτη φορά για το κοινό και θα περιηγηθούν σε σπουδαία εκθέματα, όπως είναι ένα τμήμα των ανακτόρων των Αιγών.

Διαβάστηκε 1545 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων