Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019 16:51

Τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς από τον ΠτΔ

Τιμητική πολιτογράφηση του Τομ Χανκς από τον ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, σήμερα, τιμητική πολιτογράφηση του γνωστού Αμερικανού ηθοποιού Τομ Χανς.

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ είναι λάτρης της Ελλάδας, έχει παντρευτεί με Ελληνίδα και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Αμερικανός Τομ Χανς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο.
Η αγάπη για την Αντίπαρο

Η αγάπη του Τομ Χανκς για την Ελλάδα δεν αμφισβητείται. Η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του, Ρίτα Γουίλσον, είναι ο άνθρωπος που τον μύησε στην Ελλάδα, στις παραδόσεις της, στη νοοτροπία των ανθρώπων. Το ζευγάρι έχει μία ιδιαίτερη σχέση με την Αντίπαρο, αλλά και με την Πάτμο, στην οποία έχουν επενδύσει εδώ και 4 χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του People, το καλοκαίρι του 1999, οι δυο τους παίρνουν την απόφαση να κάνουν μια καλοκαιρινή κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με θαλαμηγό. Mε προτροπή του καπετάνιου «πιάνουν» Αντίπαρο και ξετρελαίνονται με το νησί όπου γυρίστηκε κάποτε η Μανταλένα. Έπειτα από τρία χρόνια και χάρη στη φίλη τους, Μαριάννα Λάτση, την επιλέγουν και πάλι για ολιγοήμερες διακοπές. Το 2004, όμως, αποφασίζουν να την κάνουν δεύτερο σπίτι τους αγοράζοντας μια έκταση ανάμεσα στα Γλυφά και στη Χώρα.

Σε μια έκταση περίπου 6 στρεμμάτων χτίζουν το εντυπωσιακό σπίτι τους, 450 τετραγωνικών, σε νησιωτικές γραμμές, την επίβλεψη του οποίου αναλαμβάνει η πολιτικός μηχανικός Χρυσούλα Τζάλα. Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην κατασκευή του σπιτιού και διαθέτουν σχέδια και φωτογραφίες από το κτίριο έχουν υπογράψει χαρτιά ότι για να διαρρεύσει κάτι στα ΜΜΕ, θα πρέπει πρώτα να πάρουν την έγγραφη άδεια από το δικηγορικό γραφείο του ζευγαριού, που βρίσκεται στο Λονδίνο.

Ο σταρ έχει αγαπήσει τόσο το νησί ώστε πρόσφερε μια γενναία οικονομική ενίσχυση για την ανασκαφή του γειτονικού Δεσποτικού, συμμετέχοντα ςο ίδιος στις εργασίες μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες μαζί με άλλους εθελοντές.

πηγή: the toc

Διαβάστηκε 1103 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων