Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 14:08

Συνελήφθη ο Κωστόπουλος για οφειλές στο Δημόσιο. Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ

Στο τμήμα Περιουσιακών Στοιχείων στην ΓΑΔΑ παρουσιάστηκε αυτοβούλως, ο εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος, λίγο μετά τις 10:00 το πρωί, λόγω των χρεών του προς το δημόσιο που εκκρεμούν. Είχε ενημερωθεί πως είχαν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες, γιαυτό και επέλεξε να προσέλθει αυτοβούλως προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του, ακολουθώντας όμως το τυπικό, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον παρουσιαστή τον οποίο οδήγησαν στον εισαγγελέα.


Ο Πέτρος Κωστόπουλος, ως ιδιοκτήτης της εταιρείας «Imako Εκδοτική Α.Ε.», φέρεται να οφείλει περίπου 410.000 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο μέσω των εταιρειών που διατηρούσε. Καλά ενημερωμένες πηγές κάνουν λόγο για περισσότερα από ένα εντάλματα που αφορούν τόσο σε χρέη προς το ΙΚΑ όσο και σε οφειλές προς τρίτους. Γιαυτό άλλωστε το λόγο, στις 11 Σεπτεμβρίου 2013 με απόφαση του Πτωχευτικού Δικαστηρίου Πειραιά, ο Πέτρος Κωστόπουλος, έπειτα από σχετική αίτηση που κατέθεσε ο πιστωτής του, κήρυξε πτώχευση.
 
Η σύζυγός του, Τζένη Μπαλατσινού, εμφανίστηκε κανονικά το πρωί στην εκπομπή "Πρωινό mou" του Mega, και ενώ αρχικά είπε πως ο σύζυγός της λείπε γιατί έχει κάποια δουλειά, στη συνέχεια θέλησε προκειμένου να  διευκρινίσει είπε πως πρόκειται για υπόθεση που αφορά την ΙΜΑΚΟ και είναι μία τυπική διαδικασία που αφορά πλημμέλημα.

 

Τελευταία ενημέρωση 16:00: Για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν «μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο» και «μη καταβολή εισφορών προς το ΙΚΑ», ύψους περίπου 350.000 ευρώ, διώκεται ο πρώην εκδότης Πέτρος Κωστόπουλος που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Η υπόθεση παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, από το οποίο ο κατηγορούμενος ζήτησε προθεσμία για τη δίκη του.

Διαβάστηκε 1829 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013 16:38

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων