Δευτέρα, 04 Μαΐου 2015 14:33

«Συναισθηματικές εξισώσεις»: Ένα βιβλίο οδηγός ψυχολογίας με μαθηματικά

Επινοώντας απλές εξισώσεις του τύπου «Απογοήτευση=Προσδοκίες -Πραγματικότητα»? «Εργασιομανία= Από τι προσπαθείς να ξεφύγεις διαιρούμενο διά του Γιατί να ζεις»? «Χαρά = Αγάπη - Φόβος» και άλλες, ο βραβευμένος διευθύνων σύμβουλος μεγάλης εταιρείας διαχείρισης ξενοδοχείων στην Καλιφόρνια, Τσιπ Κόνλει, διδάσκει αυτοβελτίωση στο βιβλίο του «Συναισθηματικές εξισώσεις», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κέδρος.

Πρόκειται για 353 σελίδες προκειμένου να διαχειρισθεί κανείς τον εαυτό του και τους άλλους με τρόπο ορθολογικό, αντιμετωπίζοντας τις μεταβλητές της πραγματικότητας.

Ο συγγραφέας, κάτοχος διδακτορικού στην Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο Σέιμπρουκ, ο οποίος ανακηρύχτηκε από την εφημερίδα San Francisco Business Times ως ο Πλέον Καινοτόμος Διευθύνων Σύμβουλος και η εταιρεία του- των 3.000 εργαζομένων -ως ο Καλύτερος Χώρος Εργασίας της Πολιτείας, πρωτοτύπησε συνδυάζοντας τη σχηματοποίηση των μαθηματικών εννοιών με την ψυχολογία και την επιχειρηματικότητα.

Γραμμένο αφηγηματικά, το βιβλίο αρχίζει με το περιστατικό που απείλησε τη ζωή του. Στις 19 Αυγούστου του 2008, ενώ είχε μόλις τελειώσει επί σκηνής ένα σεμινάριο, έπεσε αναίσθητος από καρδιακή ανεπάρκεια. Οι συνεργάτες του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου σώθηκε όχι μόνο από τους γιατρούς, αλλά και διαλογιζόμενος με τον εαυτό του. Ο οποίος εαυτός του είχε καταβληθεί χτυπημένος από ένα συναισθηματικό τσουνάμι, καθώς η εταιρεία του κατέρρεε λόγω της κρίσης, ένα μέλος της οικογένειάς του είχε καταδικασθεί από λάθος για κάποιο έγκλημα, μια μακροχρόνια προσωπική σχέση είχε τελειώσει οδυνηρά και πέντε συνεργάτες του είχαν αυτοκτονήσει.

Διαβάστηκε 4655 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων