Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2017 13:27

Αυστραλός ζωγράφος ήρθε στην Ελλάδα για να ζωγραφίσει αυτόχθονα ζώα

Ήρθε από την Αυστραλία στην Ελλάδα για να αποτυπώσει στους πίνακές του τα αυτόχθονα ζώα της. Ο Τζέισον Ρόμπερτς, διεθνώς καταξιωμένος ζωγράφος και από τους πιο γνωστούς «animalpainters», βρίσκεται από τις 12 Ιανουαρίου στην Ελλάδα.

Περπατάει στα βουνά της, θαυμάζει τις λίμνες της, ταξιδεύει στα νησιά της, ανακαλύπτει αγροκτήματα σε κάθε γωνιά της και συναντά τους πολύτιμους εναπομείναντες εκπροσώπους αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων. Έρχεται σε επαφή με το ζωικό πλούτο τής ελληνικής παράδοσης και κληρονομιάς για την υλοποίηση του πρότζεκτ Origins - The Art of Greek Food (Ρίζες- Η Τέχνη της Ελληνικής Διατροφής).

«Αγαπώ τη φύση της Ελλάδας, την ποικιλία της. Είναι τόσο διαφορετική σε σχέση με την Αυστραλία, όπου έχει ζέστη, το κλίμα είναι τροπικό, έχει ερήμους, τροπικά δάση. Στην Ελλάδα, αγαπώ τα βουνά της. Έχει όμορφα βουνά. Μου αρέσουν τα πατροπαράδοτα χαρακτηριστικά της, οι ιστορίες της, οι μύθοι της. Μαθαίνω πολλά. Κάθε πόλη, κάθε χωριό, έχει μια ιστορία για το βουνό της που προέρχεται από τη μυθολογία. Υπάρχει μια γοητεία. Στην Αυστραλία, όλα είναι σύγχρονα, πολύ νέα. Μου αρέσει η σχέση με το παρελθόν που υπάρχει στην Ελλάδα» εξομολογείται στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Τζέισον Ρόμπερτς και παρατηρεί: «Στους Έλληνες, ο δεσμός με το παρελθόν είναι πολύ δυνατός. Μοιάζει πολύ με όσα συνάντησα στην Ινδία που έχει κι αυτή σημαντικό παρελθόν. Είναι υπέροχο να βλέπεις αυτή τη σχέση με το παρελθόν».

Μεγάλωσε σε μια μικρή φάρμα έξω από τη Μελβούρνη, αγαπούσε τα ζώα από μικρό παιδί. Ο πατέρας του ήταν καθηγητής καλλιτεχνικών και ο Τζέισον Ρόμπερτς έμαθε να ζωγραφίζει: «Μου άρεσε πάντα να ζωγραφίζω και το αγαπημένο μου θέμα είναι τα ζώα. Κι αυτό το έκανα καριέρα. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζωγραφίζω κυρίως ζώα της φάρμας».

Είναι επαγγελματίας καλλιτέχνης για πάνω από 25 χρόνια, ζωγραφίζοντας και εκθέτοντας σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη, Ασία και σε ολόκληρη την Αυστραλία. Από τα 18 του μέχρι σήμερα έχει συμμετάσχει σε πολλούς διαγωνισμούς τέχνης κερδίζοντας πολλά βραβεία. Στη θεματολογία των έργων περιλαμβάνονται άγρια ζωή, παραγωγικά ζώα, τοπία, θαλάσσια και αθλητικά θέματα.

«Ενδιαφέρομαι για τα παραδοσιακά ζώα και επισκέπτομαι τις περιοχές όπου ζουν, βουνά, νησιά, αγροκτήματα. Για να τα δω στο δικό τους τόπο. Στην Αυστραλία, ζουν ζώα βρετανικής, γαλλικής, ισπανικής ράτσας. Τώρα, με ενδιαφέρει να βρω τις ρίζες αυτών των ζώων, πού εμφανίστηκαν» λέει ο Αυστραλός ζωγράφος.

Διαβάστηκε 1642 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων