Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017 12:36

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου με τις Βάκχες του Ευριπίδη

Το «Θεσσαλικό Θέατρο» επιστρέφει στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου με τις Βάκχες του Ευριπίδη

Στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, επιστρέφει μετά από 12 χρόνια το «Θεσσαλικό Θέατρο» και θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ με την τραγωδία «Βάκχες» του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Έκτορα Λυγίζου και σε συμπαραγωγή του Θεσσαλικού με το Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε., όπως ανακοίνωσε στα πλαίσια συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης.

Ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για το «Θεσσαλικό Θέατρο» και την Λάρισα, χαρακτήρισε την εξέλιξη, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος ανακοίνωσε τη συμμετοχή του «Θεσσαλικού» στο φεστιβάλ, πλαισιωμένος από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Πάνο Σάπκα και την πρόεδρο του «Θεσσαλικού Θεάτρου» Βιβή Τσεκούρα.

Η πρόταση έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο. Ειδικότερα θα δοθούν δυο παραστάσεις στην Επίδαυρο, μία στο Ηρώδειο, δύο στην Λάρισα και εξετάζεται το ενδεχόμενο της περιοδείας και της συμμετοχής σε διάφορα άλλα φεστιβάλ.

Ο Απόστολος Καλογιάννης, τόνισε ότι είναι μια πολύ σοβαρή πρόταση και αποτελεί τιμή για την Λάρισα και το «Θεσσαλικό Θέατρο» η πρόταση συμμετοχής σε ένα ιστορικό θεσμό όπως το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, «σε μια περίοδο που πολλά ΔΗΠΕΘΕ φθίνουν».

Ο δήμαρχος Λαρισαίων, αναφέρθηκε και στις συναντήσεις που είχε με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο, όπου διαμορφώθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας.

Διαβάστηκε 3836 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων