Δευτέρα, 17 Απριλίου 2017 16:36

«Παμποντιακόν Πανοΰρ τη Θωμά'ς σα Σούρμενα» από 19 έως 23 Απριλίου

«Παμποντιακόν Πανοΰρ τη Θωμά'ς σα Σούρμενα» από 19 έως 23 Απριλίου

Για 93η συνεχή χρονιά η Ένωση Ποντίων Σουρμένων οργανώνει το φετινό «Παμποντιακόν Πανοΰρ τη Θωμά'ς σα Σούρμενα» που θα πραγματοποιηθεί από 19 έως 23 Απριλίου στα Σούρμενα του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Στις πενθήμερες εκδηλώσεις, που και φέτος αναμένεται να τιμήσουν με την παρουσία τους χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι Πόντιοι στα Σούρμενα ζουν εορταστικές στιγμές, όπως στις ομηρικές γιορτές, καθώς ο θάνατος και η φθορά μεταλλάσσονται σε ύμνο για τη ζωή, με αθλητικούς, πνευματικούς, καλλιτεχνικούς αγώνες. Πιστοί στις ρίζες και την παράδοση από τις αλησμόνητες πατρίδες, βιώνουν και διαιωνίζουν τα ήθη και έθιμά τους.

Η αυλαία των εκδηλώσεων θα ανοίξει με ένα οδοιπορικό στην παρουσία και τη δράση του Πολεμικού Ναυτικού την περίοδο 1912-1922 στη Μικρά Ασία, δημοσιοποιώντας για πρώτη φορά σημαντικές πτυχές της ιστορίας. Ιδιαίτερη σημασία έχει, επίσης, ότι στις φετινές εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος, με τη συμμετοχή παλαιμάχων, προσφυγικές ομάδες ποδοσφαίρου (Α΄ Εθνική), ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η μύηση στην ποντιακή κουζίνα. Βέβαια και φέτος όλα τα δρώμενα θα κλείνουν με πολύ χορό και γλέντι, μεταφέροντας μηνύματα χαράς και ελπίδας.

Διαβάστηκε 3015 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων