Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2019 08:24

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών στον μητροπολίτης Αμβρόσιος για υποκίνηση μίσους

Ποινή φυλάκισης επτά μηνών στον μητροπολίτης Αμβρόσιος για υποκίνηση μίσους

Ένοχος κρίθηκε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου για τα αδικήματα της δημόσιας υποκίνησης σε βία ή μίσος και για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος.

Το δικαστήριο επέβαλε στον μητροπολίτη, για αναρτήσεις του κατά των ομοφυλόφιλων, συνολική ποινή φυλάκισης επτά μηνών με τριετή αναστολή και του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Κατά τη διάρκεια της εκφώνησης της δικαστικής απόφασης άτομα που βρίσκονταν στο ακροατήριο προχώρησαν σε αποδοκιμασίες, ενώ μέσα και έξω από την δικαστική αίθουσα υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις που έκανε ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Αμβρόσιου, ο Γιώργος Μπέσκος, προανήγγειλε ότι «θα υποβάλουμε αναίρεση κατά της απόφασης, προκειμένου τον τελικό λόγο να τον έχει ο Άρειος Πάγος». Όπως πρόσθεσε «η αναίρεση θα υποβληθεί, διότι θεωρούμε ότι υπάρχουν νομικοί λόγοι και ευελπιστούμε στην κρίση του ανωτάτου δικαστηρίου».

Από την πλευρά της, η συνήγορος πολιτικής αγωγής Κλειώ Παπαπαντολέων δήλωσε ότι «είναι μία ιδιαίτερα σημαντική απόφαση, η οποία βάζει όριο, όχι τον ρατσιστικό λόγο γενικώς από οποιονδήποτε κι αν εκφέρεται, αλλά βάζει όριο στον ιδιαίτερα εμπρηστικό λόγο όταν εκφέρεται από ένα πρόσωπο, το οποίο μπορεί να έχει πολύ μεγάλη απήχηση και επιρροή στον κόσμο και όταν ο λόγος αυτός θέτει σε διακινδύνευση την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του προσώπου». «Θεωρούμε», συνέχισε, «ότι ήταν μία ιδιαίτερη κρίσιμη απόφαση για τα ελληνικά δικαστικά χρονικά».

Διαβάστηκε 1664 φορές