Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 08 Ιουνίου 2015 12:21

Ορθόδοξο σχολείο στη Μαδαγασκάρη εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Ορθόδοξο σχολείο στη Μαδαγασκάρη εγκαινίασε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

Εν μέσω θερμής υποδοχής που του επεφύλαξαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και πλήθος ορθόδοξων πιστών, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β' εγκαινίασε τo νέo Δημοτικό - Γυμνάσιο Σχολείο της ενορίας της Αγίας Τριάδος, στην περιοχή Ampany της Μαδαγασκάρης. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι εκατοντάδες κάρτες που έγραψαν τα παιδιά από την Αυστραλία για τα παιδιά της Μαδαγασκάρης.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιο που περιέβαλε με φροντίδα την ανέγερση του σχολείου και προς τους χριστιανούς της Καβάλας για τη συνδρομή τους σε αυτό το έργο.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τους παραγωγούς ρυζιού της περιοχής, που συνιστά βασική και καθημερινή τροφή της Μαδαγασκάρης και ευλόγησε τη συγκομιδή και τον καθαρισμό του. Συγχρόνως προέτρεψε τόσο διά ζώσης, όσο και από ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδος, τους Έλληνες να βοηθήσουν τους Μαλαγάσιους και το ιεραποστολικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται στη χώρα αυτή.

Διαβάστηκε 2102 φορές