Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 10:02

Λαβρόφ: Οι Χριστιανοί υφίστανται πρωτοφανείς διώξεις στη Μέση Ανατολή

Οι Χριστιανοί σήμερα υφίστανται πρωτοφανείς διώξεις στη Μέση Ανατολή, και πρωτίστως στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Δεν είναι μυστικό ότι οι χριστιανοί σήμερα υφίστανται πρωτοφανείς διώξεις στη Μέση Ανατολή, και πρωτίστως στη Συρία και το Ιράκ. Ο αριθμός των χριστιανών στις χώρες αυτές έχει μειωθεί σημαντικά» δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Κοινότητα (φιλανθρωπική, επιστημονική οργάνωση για τη μελέτη της Μέσης Ανατολής).

Όπως δήλωσε ο Λαβρόφ, η εκδίωξη των χριστιανών από την περιοχή στην οποία γεννήθηκε ο Χριστιανισμός, θα συνιστούσε ένα «κολοσσιαίο πλήγμα σε όλη την Ιστορία, και μάλιστα την πνευματική όχι μόνο των Αγίων Τόπων αλλά και ολόκληρης της Μέσης Ανατολής».

«Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη τάση. Θα υποστήριζα μια πρωτοβουλία της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινότητας, που θα προωθούσε στη βάση διεθνών διακρατικών μηχανισμών τον διαθρησκευτικό διάλογο, την παιδεία των πολιτών σε όλες τις χώρες στο πνεύμα του σεβασμού των διαφορετικών θρησκειών και των ύψιστων ηθικών αξιών, οι οποίες μεταξύ άλλων είναι κοινές για όλες τις παγκόσμιες θρησκείες. Οι Άγιοι Τόποι είναι ένα σύμβολο «συμβίωσης» και κοινής δραστηριότητας», δήλωσε ο Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι η επόμενη Διάσκεψη για την υπεράσπιση των Χριστιανών θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα το φθινόπωρο του 2016.

«Πριν από ενάμιση χρόνο στη Γενεύη, μαζί με τους εκπροσώπους του Βατικανού και τους ομολόγους μας από το Λίβανο και την Αρμενία, διοργανώσαμε την πρώτη Διάσκεψη για την υπεράσπιση των Χριστιανών. Τώρα ετοιμάζουμε τη δεύτερη Διάσκεψη, η οποία θα είναι πολύ πιο ευρεία. Προγραμματίζεται να γίνει κατά το φθινόπωρο του 2016. Είμαστε βέβαιοι ότι η συμμετοχή στη Διάσκεψη αυτή, της Αυτοκρατορικής Ορθόδοξης Παλαιστινιακής Κοινότητας θα την καταστήσει πιο αποτελεσματική», δήλωσε ο Λαβρόφ στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Αυτοκρατορική Ορθόδοξη Παλαιστινιακή Κοινότητα.

Πηγή: www.ria.ru

Διαβάστηκε 3451 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων