Δευτέρα, 03 Φεβρουαρίου 2014 16:11

Έξι στους δέκα Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα

Έξι στους δέκα Ιταλούς καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα

Οι «έξι Iταλοί στους δέκα καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα», όπως προκύπτει από έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στις διατροφικές συνήθειες των Ιταλών τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Το 37% των ερωτηθέντων, ανέφερε ο Coldiretti, έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους, ενώ ένα 15% τα έχει καταναλώσει ακόμη κι ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Το γεγονός ότι οι πολίτες καταναλώνουν τρόφιμα πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί «να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες», επισήμανε ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και της περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».
Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, θεωρείται ενδεικτικό  ότι οι μόνες επιχειρήσεις που έχουν καταγράψει τους τελευταίους δώδεκα μήνες μια μικρή άνοδο είναι τα λεγόμενα Discount, τα εκπτωτικά καταστήματα.

Κατά την διάρκεια του 2013 τα ιταλικά νοικοκυριά κατανάλωσαν συνολικά 320 κιλά φρούτων και λαχανικών ενώ σύμφωνα με τον σύνδεσμο Coldiretti  το αντίστοιχο νούμερο το 2000 ήταν 420 κιλά.

Διαβάστηκε 2066 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων