Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015 14:43

Τα «Ελαιόδεντρα» του Βαν Γκογκ φύτρωσαν στους κάμπους της Μινεσότα!

Τα «Ελαιόδεντρα» του Βαν Γκογκ φύτρωσαν στους κάμπους της Μινεσότα!

Ένας από τους 15 πίνακες, με τίτλο «Ελαιόδενδρα», που ο Βαν Γκογκ ζωγράφισε το φθινόπωρο του 1899, «ζωντάνεψε» σε χωράφι στην πολιτεία της Μινεσότα!

Tο Minneapolis Institute of Art γιορτάζει τα εκατοντάχρονα του. Το μουσείο έδωσε παραγγελία στον Stan Herd, καλλιτέχνη με έδρα το Κάνσας, γνωστό και για άλλες παρεμβάσεις του στο φυσικό τοπίο. Μία από αυτές ήταν ένα από τα ανεμοπλάνα του Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Ο πίνακας του Βαν Γκογκ εκτίθεται στο Mia, αλλά το δημιούργημα του Σταν Χερντ φιλοξενείται σε έκταση που ανήκει στον όμιλο μέσων Thomson Reuters, κοντά στο Saint Paul International Airport της Μινεάπολης.

Ο Χερντ άρχισε να καλλιεργεί το χωράφι την άνοιξη και το δημιούργημά του θα μπορούμε να το απολαύσουμε μέχρι τα τέλη φθινοπώρου. Για να εικονοποιήσει όσο το δυνατόν καλύτερα την ιδιαίτερη παλέτα του ζωγράφου, πριν αρχίσει να φυτεύει έπρεπε να προσδιορίσει επακριβώς ποια φυτά και ποια είδη χώματος θα χρησιμοποιούσε. Επιπλέον, οι πινελιές του Βαν Γκογκ απαιτούσαν συγκεκριμένες διαδρομές στη φυτεμένη έκταση, με μηχανή κουρέματος γκαζόν ή φτυάρι.

«Το εκπληκτικό σ' αυτόν τον πίνακα του Βαν Γκογκ είναι ότι δεν υπάρχει ούτε μία ευθεία γραμμή σε όλον τον καμβά. Τα πάντα είναι οργανικά, καμπυλωμένα, ρέουν, είναι σαν ένας παλμός» λέει ο Σταν Χερντ στο βίντεο, στο οποίο εξηγεί τη διαδικασία δημιουργίας του έργου του.

Διαβάστηκε 2573 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων