Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 20:49

Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης: Ο καφές είναι πιο… γευστικός σε λευκό φλιτζάνι!

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης διαπίστωσε ότι το χρώμα της κούπας που θα πιείτε τον καφέ σας έχει επίδραση στη γεύση του. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όταν καφές πίνεται σε λευκή κούπα, η ένταση του αρώματος αυξάνεται, σε σύγκριση με την κατανάλωσή του σε φλιτζάνι με άλλο χρώμα.
Επιπλέον, σε ένα δεύτερο πείραμα, χρησιμοποιώντας μια λευκή και μια διάφανη κούπα, οι ερευνητές αποκάλυψαν πως στη λευκή κούπα ο καφές ήταν λιγότερο γλυκός αν και περιείχε ίδια ποσότητα ζάχαρης με αυτόν στη διάφανη κούπα. Η λευκή κούπα μπορεί να επηρεάσει τη “δύναμη” του καφέ και την ένταση του αρώματος, ενώ στην κατανάλωσή του αυτά τα δύο στοιχεία ο ανθρώπινος εγκέφαλος τα αντιλαμβάνεται καλύτερα. Τέλος ένα πιο στρογγυλεμένο σχήμα κούπας επιτρέπει στον χρήστη να απολαύσει καλύτερα τον καφέ και να αντιληφθεί 100% την γεύση του σε σχέση με ένα πιο γωνιώδες…

Διαβάστηκε 3711 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 08 Μαρτίου 2016 22:07