Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 19:15

Ζελεναντόλσκ: Η πρώτη πόλη με συναλλαγές ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΗΤΑ!!!

Μία πολυλειτουργική κάρτα που θα "εκτελεί" όλες τις συναλλαγές του κατόχου της ανέπαφα και πάνω απ΄όλα χωρίς τη χρήση μετρητών, έφερε με "επαναστατικό" τρόπο την τεχνολογία στην καθημερινότητα των κατοίκων της πόλης Ζελεναντόλσκ στη δημοκρατία του Ταρταστάν, στη Ρωσία.

Η κυβέρνηση του Ταταρστάν, το σύστημα πληρωμών Mastercard, ρωσικής τράπεζα Sberbank και η τράπεζα AkBars, εφάρμοσαν στο Ζελεναντόλσκ το πρώτο στη Ρωσία πρόγραμμα μετατροπής της πόλης σε πόλη, όπου οι συναλλαγές, θα γίνονται με μια πολυλειτουργική κάρτα, ανέπαφα και χωρίς τη χρήση μετρητών.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Η κάρτα του κατοίκου της Δημοκρατίας του Ταταρστάν», οι πολυλειτουγικές πλαστικές κάρτες, έχουν εφαρμογές, για να γίνονται οποιεσδήποτε πληρωμές, στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, για χρήση στα συγκοινωνιακά μέσα και θα φέρουν την ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου του. Αρχικά τις πρώτες κάρτες θα λάβουν περίπου 75.000 κάτοικοι του Ζελεναντόλσκ. Οι κάρτες δίνονται δωρεάν και μόνο αν το επιθυμούν οι πολίτες. Η Sberbank θα δώσει τέτοιες κάρτες στο 70% των ενήλικων πολιτών, ενώ το 30% θα διαθέσει η τράπεζα AkBars.

Το προϊόν αυτό έχει μια σειρά ιδιαιτερότητες. Για παράδειγμα, για πρώτη φορά μια τραπεζική κάρτα με τέτοιες δυνατότητες, βγαίνει μέσα σε 10 λεπτά και αρκεί μια επίσκεψη στην τράπεζα για την έκδοσή της. Επίσης, για πρώτη φορά, η κάρτα φέρει την ηλεκτρονική υπογραφή του κατόχου της.

Εξάλλου, για πρώτη φορά με την κάρτα αυτή και το ενιαίο ψηφιακό δίκτυο οι γιατροί των πρώτων βοηθειών μπορούν να έχουν άμεσα πληροφορίες στην διάθεση τους για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς. Σημασία έχει επίσης ότι με το σύγχρονο τσιπάκι που διαθέτει η κάρτα, μπορεί να ανανεώνεται με διάφορες εφαρμογές που θα ενσωματώνονται στην κάρτα.

«Η συνένωση των προσπαθειών της Sberbank και της κυβέρνησης του Ταταρστάν μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο οικοσύστημα, το οποίο εισάγει καινοτομίες στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Στο Ζελεναντόλσκ αποδείξαμε, ότι μπορεί κανείς να μην χρησιμοποιεί καθόλου χρήματα» δήλωσε ο πρόεδρος της Sberbank Γκέρμαν Γκρέφ κατά την παρουσίαση του προγράμματος.

Η Sberbank έχει ήδη εξασφαλίσει με συσκευές pos το 70% καταστημάτων του Ζελεναντόλσκ, ξεκινώντας από τα μεγάλα δίκτυα καταστημάτων και φθάνοντας ως την εστίαση. Όλοι τώρα δέχονται τις κάρτες που διαθέτουν την ανέπαφη τεχνολογία. «Σχεδιάζουμε να επεκτείνουμε τον τρόπο αυτό πληρωμών, που εφαρμόσθηκε στο Ταταρστάν και σε άλλες περιφέρεις της χώρας» δήλωσε ο πρόεδρος της Sberbank.

Πηγή: www.ria.ru

Διαβάστηκε 2010 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2016 19:26