Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 03:18

Ο Bloomberg δωρίζει 50 εκατ. δολάρια στο Μουσείο Επιστημών της Βοστόνης

Ο Bloomberg δωρίζει 50 εκατ. δολάρια στο Μουσείο Επιστημών της Βοστόνης

Ο εκατομμυριούχος και πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ έκανε δωρεά 50 εκατομμυρίων δολαρίων στο Μουσείο Επιστημών της Βοστόνης που λάτρευε από παιδί. Είναι η μεγαλύτερη δωρεά που έχει δεχθεί ποτέ το μουσείο αυτό.

Ο 74χρονος Μπλούμπεργκ, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρίας οικονομικών υπηρεσιών και ειδήσεων και ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της φιλανθρωπικής προσφοράς στις ΗΠΑ, επισκεπτόταν κάθε Σάββατο το μουσείο, την εποχή που κατοικούσε με την οικογένειά του στο Μέντφορντ, στη Μασαχουσέτη, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, περίπου 10 χλμ. από τη Βοστόνη.

"Τα πρωινά που περνούσα μέσα σε αυτό το μουσείο 'ήταν οι δυνατές στιγμές της εβδομάδας μου'", δήλωσε ο εκατομμυριούχος, σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου. "Μέσα στο Μουσείο Επιστημών έμαθα να θέτω ερωτήσεις, να συνειδητοποιώ όλα όσα μπορεί να μάθει κανείς και να ακολουθώ την επιστήμη εκεί όπου μας οδηγεί".

Τα 50 αυτά εκατομμύρια θα επιτρέψουν να αυξήσουμε σημαντικά τις δυνατότητές μας να κάνουμε την επιστήμη, τις τεχνολογίες και τα μαθηματικά προσβάσιμα σε όλους, δήλωσε ο διευθυντής του μουσείου Ιωάννης Μιαούλης.

Διαβάστηκε 1731 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 03:32

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων