Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017 14:28

Η Κίνα ανακοίνωσε 50.000 ακαδημίες ποδοσφαίρου στα σχολεία έως το 2025!

Η Κίνα ανακοίνωσε 50.000 ακαδημίες ποδοσφαίρου στα σχολεία έως το 2025!

Η Κίνα ξεδιπλώνει την στρατηγική της για να αναλάβει την ηγεσία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: μετά την απόκτηση ορισμένων από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο, αρκετούς από κορυφαίους ευρωπαικούς συλλόγους και την εναπόθεση της εθνικής ομάδας στα χέρια του Μαρτσέλο Λίπι, τώρα η Κίνα έχει στόχο  την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στα σχολεία. Το σχέδιο είναι έτοιμο από καιρό  και εντάσσεται μέσα στο γενικό πλάνο της κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Οι αριθμοί είναι τρομακτικοί: έως το 2025 ο κινέζικος γίγαντας  θα πρέπει να αναπτύξει 50.000 ακαδημίες! Ναι, 50 000 ακαδημίες μέχρι το 2025 για να γίνει μια υπερδύναμη στο ποδόσφαιρο.
  Αυτός είναι ο στόχος της κινεζικής Ομοσπονδίας, όπως έγινε γνωστός σε συνέντευξη του αντιπρόεδρου Γουάνγκ Ντενφγκένγκ, που καθιστά ακόμη πιο φιλόδοξες τις πρώτες εκτιμήσεις, όπου γινόταν λόγος για 20.000 ακαδημίες μέχρι το 2020. Σύμφωνα με τον  Γουάνγκ, όπως αναφέρθηκε από τα μέσα ενημέρωσης της Κίνας, κάθε σχολείο θα είναι σε θέση να «βγάλει» χίλιους παίκτες, υλοποιώντας έτσι το πρόγραμμα που αναπτύχθηκε τον περασμένο Απρίλιο, όταν ανακοινώθηκε η «δημιουργία» 50 εκατομμυρίων παικτών.
  Ειδικά τα τελευταία δύο χρόνια, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τσινπίνγκ έδωσε ισχυρή ώθηση στο άθλημα, δίνοντάς στο σχεδιασμό του, εθνική προτεραιότητα. Ο στόχος είναι να θέσει την Κίνα στο κέντρο του  παγκόσμιου ποδοσφαίρου, διοργανώνοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο και ίσως οικοδομώντας μια εθνική ομάδα που θα μπορεί να το κερδίσει.

Διαβάστηκε 1700 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων