Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017 15:44

Ένα δαχτυλίδι, με μπουτόν πανικού, σώζει ζωές!!!

Ένα δαχτυλίδι, με μπουτόν πανικού, σώζει ζωές!!!

Είναι δαχτυλίδι κρύβει μπουτόν πανικού που στέλνει σήμα προειδοποίησης σε φίλους και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, όταν εκείνος που το φορά είναι σε κίνδυνο.

Το κουμπί είναι κρυμμένο στην κάτω πλευρά του δακτυλιδιού, το οποίο είναι ένα κανονικό κόσμημα.

Όταν κρατηθεί πατημένο για τρία δευτερόλεπτα, καλεί για βοήθεια εκείνους που περιλαμβάνονται στις επαφές του κινητού τηλεφώνου ή ανθρώπους που βρίσκονται σε απόσταση 280 μέτρων, οι οποίοι λαμβάνουν μήνυμα με τη θέση και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη μέσω του app Nimb, σύμφωνα με το Dezeen.

Αν κάποιος βρίσκεται σε κίνδυνο, το να προσπαθεί να βρει το κινητό του, να το ενεργοποιήσει και να στείλει μήνυμα απαιτεί πολύ χρόνο και σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και τα λίγα δευτερόλεπτα είναι πολύτιμα.

Οι κατασκευαστές της έξυπνης συσκευής είχαν την ιδέα να τοποθετήσουν το μπουτόν πανικού στο δαχτυλίδι, το οποίο είναι συνδεδεμένο με εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο του κατόχου του: με ένα πάτημα του κουμπιού η βοήθεια έρχεται. 

Το δαχτυλίδι στέλνει ειδοποιήσεις έκτακτης ανάγκης μέσω Bluetooth σε μια προκαθορισμένη λίστα επαφών στο κινητό τηλέφωνο, συμπεριλαμβανομένων των φίλων, των μελών της οικογένειας, ανθρώπων που βρίσκονται κοντά και άλλων ατόμων που καθορίζονται από την εφαρμογή Nimb.

Διαβάστηκε 2161 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων