Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 15:15

ΝΤΡΟΠΗ! Γήπεδο έγινε ο Ναός της Δημοκρατίας στην ψηφοφορία για τα φάρμακα

ΝΤΡΟΠΗ! Γήπεδο έγινε ο Ναός της Δημοκρατίας στην ψηφοφορία για τα φάρμακα

Φωνές, αντιδράσεις, εκσφενδόνιση αντικειμένων, ακόμα και … εισβολή βουλευτίνας στο προεδρείο, είχε η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, θυμίζοντας για μία ακόμη φορά, περισσότερο γήπεδο και καφενείο, παρά  … ναό της Δημοκρατίας.
Ανάμεσα σε όλα αυτά έγινε βέβαια και η ψηφοφορία επί της τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τη μείωση των τιμών των φαρμάκων.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε λαμβάνοντας από τους 246 παρόντες βουλευτές, 164 υπέρ, 72 κατά, ενώ δέκα βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Οι εικόνες όμως ντροπής, οφείλουν να προβληματίσουν τους πάντες. Η διαμαρτυρία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία, έγινε με τόσες φωνές που ο κ. Τζαμτζής έφτασε στο σημείο να πει στον κ. Πάντζα: «Ησυχάστε! Μην πάθετε και κανένα εγκεφαλικό...», ενώ όσο φώναζε (σχεδόν σε όλη τη διαδικασία) η Ζωή Κωνσταντοπούλου, βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ της φώναζαν «Βοήθεια! Βοήθεια!» διακωμωδώντας την αντίστοιχη παρουσία της έξω από την ΕΡΤ.
Βλέποντας όλα αυτά ο πρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αναγκάστηκε να ανέβει στην έδρα, να σηκώσει τον αντιπρόεδρο τον κ. Τραγάκη και να προσπαθήσει –μάταια- να επιβάλλει την τάξη.

Η ένταση δεν σταμάτησε με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας, καθώς αμέσως μετά ο πρόεδρος της Βουλής ξεκίνησε μια συζήτηση επί της διαδικασίας. Οι φωνές συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη να μιλάει ασταμάτητα παράλληλα με κάθε ομιλητή, γεγονός που έφτασε την κα. Βούλτεψη σχολιάζοντας το γεγονός αυτό να πει: «Τι έχει πάθει; Έκλεισε και το Δρομοκαΐτειο»

Και αν νομίζεται ότι μείνανε μόνο στις φωνές και στα … λόγια, κάνετε λάθος.
Κατά τη διάρκεια κόντρας της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ Νίκης Φούντα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με παρόντες βουλευτές, ο κ. Λαφαζάνης ήταν τόσο εκνευρισμένος που έφτασε στο σημείο να πετάξει αντικείμενο προς το μέρος της κα. Φούντα.
Από τα πιο τραγελαφικά βέβαια, ήταν όταν κατά την ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κα Κατριβάνου, εξοργισμένη ανέβηκε στην έδρα του προεδρείου και ζήτησε το λόγο, για να πάρει βεβαίως την απάντηση πως «Δεν έχει κανένας βουλευτής δικαίωμα να ανεβαίνει στην έδρα του Προεδρείου. Τι πράγματα είναι αυτά; Κατεβείτε κάτω κυρία μου.»

Διαβάστηκε 1723 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013 15:35