Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013 19:19

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής αύριο στο Σύνταγμα. Το μεγάλο στοίχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ & τον … εαυτό της.

Συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής αύριο στο Σύνταγμα. Το μεγάλο στοίχημα με τον ΣΥΡΙΖΑ & τον … εαυτό της.

Αν και οι καιροί δεν επιτρέπουν μεγάλες – ανοιχτές πολιτικές συγκεντρώσεις, γιατί ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται, η Χρυσή Αυγή τολμά και διοργανώνει συγκέντρωση για τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, η οποία θα πραγματοποιηθεί, για μία ακόμη φορά, με πολλές αντιξοότητες.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της: «Το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα, πιστό και αμετακίνητο στη δέσμευση έναντι του Ελληνικού Λαού για αδιάκοπο Πολιτικό Αγώνα κατά του Καθεστώτος της κλεπτοκρατίας και της ξενοκρατίας, διοργανώνει το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 19.00 στο Σύνταγμα, μεγάλη Εθνικιστική συγκέντρωση και πορεία προς το υπουργείο Δικαιοσύνης».
Και αυτό είναι απόσπασμα από την πρώτη ανακοίνωση, καθώς το Υπουργείο απαγόρευσε τελικά την πορεία προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Έτσι, ο Λαϊκός Σύνδεσμος, καλεί τα μέλη του μόνο σε συγκέντρωση & όχι πλέον σε πορεία.
Και αυτή η απαγόρευση δεν είναι το μόνο εμπόδιο που έχουν να αντιμετωπίσουν οι χρυσαυγίτες. Διοργανώνονται  αντισυγκεντρώσεις αριστεριστών στις 4 το απόγευμα στα Προπύλαια, εκδηλώνοντας στην αφίσα τους ξεκάθαρα τις διαθέσεις τους: «Δεν θα επιτρέψουμε τη συγκέντρωση.»  Και αφού η πορεία ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας, υποθέτουμε ότι για τους ίδιους λόγους, το Υπουργείο θα φροντίσει να περιφρουρήσει τις δύο συγκεντρώσεις και να μην δούμε εικόνες ντροπής στο κέντρο.
Επίσης, οι χρυσαυγίτες θα είναι αντιμέτωποι και με το ότι οι σταθμοί του Μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο" θα είναι κλειστοί από τις 15:00. Οι υποστηρικτές τους λοιπόν, για να πάνε έως την πλατεία Συντάγματος θα πρέπει να κατέβουν στους σταθμούς "Ακρόπολη" και "Ευαγγελισμός".

Το μεγάλο στοίχημα
Η Χρυσή Αυγή ευελπιστεί η συγκέντρωση να αποτελέσει επικοινωνιακό όπλο στη φαρέτρα της, ειδικά στην κομβική περίοδο που διανύει. Οι προφυλακισμένοι Βουλευτές της Χ.Α. έχουν καταθέσει αιτήσεις αποφυλάκισης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα απολογηθούν και θα κριθεί η προφυλάκιση τριών ακόμα Βουλευτών της.   
Η συγκέντρωση του Σαββάτου είναι ένα μεγάλο στοίχημα για τη Χρυσή Αυγή.Δεν θα μπορεί να αποφύγει τη σύγκριση με την τελευταία ανάλογη συγκέντρωση που έκανε πριν λίγες ημέρες στο Σύνταγμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη ψηφοφορία της πρότασης μομφής. Αυτή όμως, η συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρήθηκε αποτυχημένη καθώς ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι, άρα οι προβλέψεις θέλουν τη Χ.Α. εύκολα να την ξεπερνάει.
Το στοίχημά της λοιπόν, είναι να ξεπεράσει τον ίδιο της τον εαυτό, αφού στην τελευταία συγκέντρωσή της, στις 26 Οκτωβρίου, στο Σταθμό Λαρίσης, κατάφερε να συγκεντρώσει 10.000 άτομα.

Διαβάστηκε 4569 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013 16:00

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων