Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 11:20

Μας κάνουν πλάκα! Ο Τσίπρας είναι στους 100 κορυφαίους διανοητές του κόσμου!

Το Αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy αναδεικνύει μέσα από ψηφοφορία των αναγνωστών του κάθε χρόνο τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές (100 leading global thinkers) - ουσιαστικά εκείνους που επηρεάζουν τα παγκόσμια δρώμενα σε διάφορα πεδία. Φέτος από ό,τι φαίνεται (έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο μόνο το εξώφυλλο του περιοδικού μέχρι στιγμής), ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.


Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, από ότι φαίνεται στη φωτογραφία, στην ομάδα των "Αμφισβητιών" μαζί με μια ετερόκλητη παρέα που συμπεριλαμβάνει τον αρχηγό και ευρωβουλευτή του ευρωσκεπτικιστικού και δεξιού UKIP Νάιτζελ Φαράζ, μέχρι τον αναρχικό ανθρωπολόγο και ακτιβιστή του Occupy Wall Street. Σε άλλες κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται από την Άγκελα Μέρκελ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, την ομάδα που διαχειρίστηκε την αποστολή και την παρακολούθηση των οχημάτων εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, αλλά και τoν Γκλεν Γκρίνγουαλντ που μετέφερε τις αποκαλύψεις του Σνοούντεντ στον Γκάρντιαν.
Να θυμίσουμε πως στην ίδια λίστα είχε συμπεριληφθεί και ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010. Άρα, δύο μπορεί να συμβαίνουν: ή κάποιος έλληνας κεντροαριστερός συμμετέχει στη διαμόρφωση της λίστας ή δεν ξέρουν τι σημαίνει … διανόηση

Διαβάστηκε 1864 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 11:23

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων