Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2014 17:41

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δε θα είναι υποψήφιος ο Καρυπίδης με το ΣΥΡΙΖΑ!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Δε θα είναι υποψήφιος ο Καρυπίδης με το ΣΥΡΙΖΑ!

Η συνέντευξη με τον Κασιδιάρη και ένα σχόλιο στο facebook «έκαψαν» τον Θοδωρή Καρυπιδή.

Ο «κύβος ερρίφθη» και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του tsegkanews.gr ο Θ. Καρυπίδης δε θα είναι τελικά υποψήφιος περιφερειάρχης με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η σημερινή προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα «Καρυπίδη» αναβλήθηκε, ωστόσο η απόφαση να μην είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Θοδωρής Καρυπίδης, είναι ήδη ειλημμένη. Μένει να αποφασισθεί, ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει γνωστό, εάν δηλαδή θα είναι απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος ή ο ίδιος θα αποσύρει την υποψηφιότητά του.

Θυμίζουμε πως το θέμα προέκυψε όταν μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας Καρυπίδη, αναδημοσιεύτηκε συνέντευξη που είχε πάρει ο δημοσιογράφος από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και ένα σχόλιό του στο facebook, με το οποίο «έβλεπε» εβραϊκή προέλευση στο νέο όνομα της δημόσιας τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ).

Αντίδραση που δεν μπορεί να αγνοηθεί: Αντίδραση, για τη συνέντευξη αλλά και για αυτό το σχόλιό του, ήρθε όχι μόνο από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και από τα υπόλοιπα κόμματα, όπως ήταν αναμενόμενο, αλλά ακόμα και από την Αμερικανοεβραϊκή Επιτροπή (American Jewish Committee), η οποία με ανακοίνωσή της εξέφρασε «αποτροπιασμό» για τις «αντισημιτικές δηλώσεις» όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, του υποψηφίου για τη θέση του Περιφερειάρχη στη Δυτική Μακεδονία του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόδωρου Καρυπίδη. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Καρυπίδης υποστήριξε ότι το όνομα του νέου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού καναλιού στην Ελλάδα ΝΕΡΙΤ έχει «εβραϊκές ρίζες» και ότι η πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στη Συναγωγή της Θεσσαλονίκης ήταν μια «πράξη που απειλεί την Ελλάδα».
Ο Ντέιβιντ Χάρις, εκτελεστικός διευθυντής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής (AJC) υποστηρίζει ότι οι «εξωφρενικές εκφράσεις αντισημιτισμού στην Ελλάδα προέρχονται όχι μόνο από τη Χρυσή Αυγή της άκρας δεξιάς, αλλά επίσης και από το Facebook του Θεόδωρου Καρυπίδη, που καταδεικνύει την άκρα αριστερά».

 

21:05 Όσο περνάνε οι ώρες, τόσο θα πλησιάζουμε στην επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας, που από νωρίς το απόγευμα αναρτήσαμε. Πριν από λίγο ανακοινώθηκε πως αύριο μεταβαίνουν εκτάκτως στην Κοζάνη ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βίτσας και ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κ. Πουλάκης, προκειμένου να διευθετήσουν το θέμα «Καρυπίδη». Ουσιαστικά για να βρουν τον τρόπο που θα ανακοινώσουν την μη υποψηφιότητά του.

Διαβάστηκε 2295 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 00:07

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων