Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 21:05

«Ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στην άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α. Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής κατά την ψηφοφορία που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο κοινοβούλιο,

τάχθηκε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σημερινή συνεδρίασή της. Η πρόταση αυτή θα υποβληθεί στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Σύμφωνα με τη συζήτηση και το σκεπτικό που συνοδεύει την πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας, ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυνδέει το θέμα της άρσης της ασυλίας από τη συζήτηση και τον προβληματισμό που αναπτύσσεται για το αν πρέπει να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέφεραν μέλη της ΠΓ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, έλαβε τη σημερινή απόφαση με γνώμονα την προσήλωσή της στο έργο της δικαιοσύνης και με στόχο να διευκολυνθεί στην αποστολή της. Επί της ουσίας, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές, η δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει για τις κατηγορίες που βαρύνουν τη Χρυσή Αυγή. Ο ΣΥΡΙΖΑ, σημείωναν, στο πλαίσιο της σταθερής πολιτικής του θέσης, να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, όσοι εμπλέκονται σε δολοφονικές ή σε κάθε είδους παράνομες ενέργειες, συμβάλλει προς την αυτή την κατεύθυνση με τη σημερινή απόφασή του.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ:
«Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε να εισηγηθεί προς την Κ.Ο. την υπερψήφιση της άρσης της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Η ΠΓ θεωρεί πως η συγκεκριμένη στάση κατά την ψηφοφορία στη βουλή δεν σχετίζεται με το θέμα που έχει ανοίξει από διάφορες πλευρές, της απαγόρευσης της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει πως η Χρυσή Αυγή θα πρέπει να τεθεί ενώπιον του νόμου.»

Διαβάστηκε 3542 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων