Τετάρτη, 19 Μαρτίου 2014 17:50

Π. Καψής: Θα είμαι υποψήφιος ευρωβουλευτής με την «Ελιά»

«Η συμφωνία με την τρόικα αποτυπώνει την πρόοδο που έχει κάνει η ελληνική οικονομία» τονίζει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση Παντελής Καψής.

Πιστεύω ότι είμαστε στην αρχή της εξόδου πια από το μνημόνιο, περνάμε σε μια νέα εποχή που θα αφήσουμε πίσω μας την ύφεση, θα βάλουμε τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη και αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, τόνισε ο κ. Καψής.
 
Ο κ. Καψής τονίζει ότι του έγινε πρόταση από την "Ελιά" για να είναι υποψήφιος για τις ευρωεκλογές και απάντησε θετικά. «Κοιτάχτε, δεν φτιάχνω εγώ το ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς". Μου έχει γίνει πρόταση όμως, κι έχω απαντήσει θετικά» σημειώνει ο κ. Καψής και προσθέτει: «Έχω δηλώσει πολύ καιρό πριν ότι θα παραιτηθώ από τη θέση του υφυπουργού για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση όταν ξεκινήσει η λειτουργία της ΝΕΡΙΤ. Θα παραιτηθώ για δύο λόγους: Πρώτον γιατί μια ανεξάρτητη τηλεόραση δεν χρειάζεται έναν ειδικό υφυπουργό για να την εποπτεύει και δεύτερον γιατί στην πραγματικότητα δεν έχω τι να κάνω. Αυτή τη στιγμή έχω ήδη ολοκληρώσει κατά κάποιον τρόπο την εργασία μου, έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την συγκρότηση της ΝΕΡΙΤ. Αν θέλετε, αυτή τη στιγμή βοηθώ στην επίλυση κάποιων γραφειοκρατικού τύπου προβλημάτων, αλλά στην πραγματικότητα τη δουλειά την κάνουν πλέον το Διοικητικό και το Εποπτικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ. Άρα δεν έχει νόημα η παραμονή μου εδώ και αυτό είναι άσχετο με την υποψηφιότητά μου».
 
Κάνοντας τέλος μια αποτίμηση μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, ο κ. Καψής σημειώνει ότι «το στήσιμο της καινούργιας τηλεόρασης προϋπέθετε να ξαναρχίσουμε από το μηδέν. Δεν μπορούσαμε με μπαλώματα να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες παθογένειες που είχε η ΕΡΤ. Προφανώς, ο τρόπος που έγινε δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα [..] Δεν στήνεις μια τηλεόραση από το μηδέν, περνάς από τη Δημόσια Τηλεόραση στη ΝΕΡΙΤ, φεύγουν κάποιοι άνθρωποι έρχονται κάποιοι άλλοι. Όλα αυτά δημιουργούν κάποια προβλήματα, αλλά αυτή ήταν και η πρόκληση. Το τελικό αποτέλεσμα θα δικαιώσει νομίζω τις όποιες ενέργειες έχουν προηγηθεί».

Διαβάστηκε 4072 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων