Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 12:10

Άρση ασυλίας πέντε ακόμα Βουλευτών της Χ.Α.

Άρση ασυλίας πέντε ακόμα Βουλευτών της Χ.Α.

Την άρση ασυλίας πέντε βουλευτών της Χρυσής Αυγής που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη, αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ειδικότερα, ήρθη η ασυλία των βουλευτών Ελένης Ζαρούλια, Μιχάλη Αρβανίτη, Νίκου Κούζηλου και Δημήτρη Κουκούτση για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και του Ηλία Κασιδιάρη που ελέγχεται για το αδίκημα της κατοχής όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών Κασιδιάρη, Αρβανίτη και Ζαρούλια τάχθηκαν 200 βουλευτές, κατά ψήφισαν 11, ενώ 16 δήλωσαν «παρών».
Υπέρ της άρσης ασυλίας του κ. Κούζηλου ψήφισαν 199 βουλευτές, «όχι» 11 βουλευτές, 16 δήλωσαν «παρών» και ένας, λευκό.Την πρόταση για άρση ασυλίας του κ. Κουκούτση υπερψήφισαν 195 βουλευτές ενώ την καταψήφισαν 12 βουλευτές και 20 δήλωσαν «παρών».

 

Την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, Πολύβιου Ζησιμόπουλου και του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου που ανεξαρτητοποιήθηκε,οι οποίοι ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.
Οι κύριοι Μπαρμπαρούσης και Αλεξόπουλος επέλεξαν να καταθέσουν γραπτό υπόμνημα, αντίθετα από τον κ. Ζησιμόπουλο, ο οποίος παρουσιάστηκε ενώπιον των μελών της Επιτροπής για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους.
Και οι τρεις βουλευτές, σύμφωνα με πληροφορίες, απορρίπτουν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται και δηλώνουν ότι τα κίνητρά τους για την ένταξή τους στη Χρυσή Αυγή ήταν καθαρά πατριωτικά.

Διαβάστηκε 1361 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Απριλίου 2014 16:42

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων