Κυριακή, 24 Νοεμβρίου 2013 21:57

Δέσμευση και κατάσχεση τροφίμων φυτικής και ζωϊκής προέλευσης στον Πειραιά

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο των αιφνιδιαστικών και στοχευμένων ελέγχων, που πραγματοποίησαν σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου οπωροκηπευτικών στην κεντρική λαχαναγορά του Ρέντη, εντόπισαν και δέσμευσαν 75 χαρτοκιβώτια με κεφαλωτά μαρούλια τύπου «Iceberg», συνολικού βάρους 375 κιλών, λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης επί της συσκευασίας.

Μετά τα παραπάνω, το προϊόν δεσμεύτηκε μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως η προέλευσή του και να επισημανθεί κατάλληλα. Μετά τη σύνταξη της σχετικής έκθεσης δέσμευσης, η συγκεκριμένη επιχείρηση παραπέμπεται στην επιτροπή κυρώσεων, προκειμένου να της επιβληθούν οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις.
Επίσης, οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στη Δημοτική αγορά του Πειραιά, σε κρεοπωλείο, βρέθηκαν εκτεθειμένα προς πώληση σε πτυσσόμενους πάγκους, εκτός ψυκτικών θαλάμων σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και εκτεθειμένα στους ατμοσφαιρικούς ρύπους, έντομα και διερχόμενους επισκέπτες της αγοράς, διάφορα κρέατα, όπως στομάχια και πλατάρια κοτόπουλου και τεμάχια αμνοεριφίων, συνολικού βάρους 21 κιλών. Τα παραπάνω κρέατα κατασχέθηκαν αφού χαρακτηρίστηκαν μη ασφαλή – ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν. Η σχετική κτηνιατρική έκθεση κατάσχεσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανο Χρήστου δήλωσε «οι συνεχείς και συστηματικοί έλεγχοι από τους ελεγκτές τροφίμων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πειραιά, συνεχίζονται σε όλους τους χώρους διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, σε όλα τα στάδια πώλησης και σε όλα τα τρόφιμα φυτικής και ζωικής προέλευσης, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας του καταναλωτικού κοινού».

Διαβάστηκε 1655 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων