Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 20:04

Ο Β. Μιχαλολιάκος απαγορεύει τη διανομή τροφίμων στη Χ.Α. "Θα γίνει κανονικά"απαντά ο Λαϊκός Σύνδεσμος

Ο Β. Μιχαλολιάκος απαγορεύει τη διανομή τροφίμων στη Χ.Α. "Θα γίνει κανονικά"απαντά ο Λαϊκός Σύνδεσμος

Ύστερα από την εορταστική διανομή τροφίμων στην Αθήνα, η Χρυσή Αυγή, έχει προαναγγείλει για αύριο διανομή στον Πειραιά. Ο Δήμαρχος όμως Πειραιά, κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, αν και ξάδελφος του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής, έχει διαφορετική άποψη.

Με επιστολή που απέστειλε στον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά Ταξίαρχο κ. Ιωάννη Διαμαντόπουλο, χαρακτηρίζει τη διανομή τροφίμων «παράνομες δράσεις, από ανθρώπους που εκμεταλλευόμενοι τον ανθρώπινο πόνο και στήνουν «πανηγύρι» σε χώρους που ανήκουν στο δήμο» και ζητά να παρέμβει η αστυνομία ώστε να εμποδίσει την πραγματοποίηση της διανομής!
Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της δηλώνει πως η εορταστική διανομή στους πολίτες του Πειραιά θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 11 το πρωί στα γραφεία του κόμματος (Καραΐσκου 111) στο κέντρο του Πειραιά, δίπλα ακριβώς από τον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου.

Μένει να δούμε εάν αύριο θα έχουμε στο κέντρο του Πειραιά εικόνες ντροπής. Από τη μία τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που λόγω ανέχειας, εξαιτίας της κρίσης και των μνημονίων, θα καταφύγουν στη Χρυσή Αυγή για να προμηθευτούν τρόφιμα και από την άλλη την αστυνομία που θα προσπαθεί να τους εμποδίσει να πάρουν λίγο κρέας και λίγες πατάτες προκειμένου να περάσουν τις Άγιες Ημέρες των εορτών.
 
Στην σκληρή ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή, απατώντας στο Δήμαρχο Πειραιά, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν τον ενοχλούν οι ακραίοι βίαιοι ισλαμιστές, ενοχλείται όμως από την Χρυσή Αυγή που θέλει να μοιράσει τρόφιμα στους συμπατριώτες μας που στενάζουν από τα δυσβάσταχτα μνημονιακά μέτρα. Θέλει να δείξει καλή διαγωγή στην χούντα του μνημονίου εν όψει δημοτικών εκλογών.
Ενώ οι άποροι και οι άνεργοι του Δήμου έχουν αφεθεί στην τύχη τους, οι εγκάθετοι της δημοτικής αρχής απειλούν και καλούν τα ΜΑΤ να... χτυπήσουν την Χρυσή Αυγή. Τόσο άθλια κομματικά ανδρείκελα δεν έχει να επιδείξει ούτε ο δήμος Αθηναίων του λαθροδημάρχου Καμίνη.
Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων όσα εμπόδια κι αν βάζουν στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης. Ούτε η αναστολή χρηματοδότησης ούτε οι παράνομες απαγορεύσεις μας πτοούν!»

 

Η επιστολή του Δημάρχου  Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κύριε Διευθυντά,
Θέλω πρώτα από όλα να ευχηθώ σε σας και την οικογένεια σας, αλλά και στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας  του Πειραιά,  Καλά Χριστούγεννα και μια Χρονιά με υγεία και κάθε καλό και να σας ευχαριστήσω για την άψογη συνεργασία που έχουμε.
Αφορμή της επιστολής μου είναι  να σας ενημερώσω για διάφορες φήμες που κυκλοφορούν, περί διανομής τροφίμων και ρούχων σε χώρους που ανήκουν στο Δήμο ακόμη και στην πλατεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, αυτού του πολιτιστικού συμβόλου της πόλης μας και της Ελλάδας.
Όπως γνωρίζετε η δημοτική αρχή της πόλης, γνωρίζοντας τις δύσκολες στιγμές που περνούν συμπολίτες μας, χάραξε μια ολόκληρη στρατηγική για τη στήριξή τους.
Με τη βοήθεια της εκκλησίας μας, φορέων και μικρών και μεγάλων δωρητών, μπορέσαμε και κάναμε πράξη την κυρίαρχη επιλογή μας: «κανένας συνάνθρωπός μας χωρίς ένα πιάτο φαγητό, κανείς συμπολίτης μας χωρίς ένα κρεβάτι να κοιμηθεί, χωρίς γιατρό και φάρμακα».
Αυτό το κάνουμε μήνες εφαρμόζοντας έναν αξιακό κώδικα που δεν θα επιτρέψουμε κανέναν να τον παραβεί. Και αυτός ο άγραφος αλλά ηθικός κώδικας μας επιβάλλει να μην αφήνουμε κανέναν να ευτελίζει  την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ιδιαίτερα ανθρώπων που δοκιμάζονται από την φτώχεια και τον πόνο.
Με αυτό το σκεπτικό κινηθήκαμε και θα κινηθούμε μέχρι τέλους.

Επειδή πληροφορούμαστε ότι διάφοροι σχεδιάζουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι κανείς δεν έχει ζητήσει άδεια κατάληψης χώρου, αλλά και να ζητούσε δεν θα ελάμβανε από τη δημοτική αρχή για τέτοια χρήση που βάζει σε μια διαδικασία ντροπής συνανθρώπους μας που υποφέρουν.
Ζητάμε λοιπόν τη συνδρομή σας ώστε να μην υλοποιηθούν τέτοιες παράνομες δράσεις  και παράλληλα σας καλούμε να είστε σε ετοιμότητα ώστε να μην επιτραπεί  να χρησιμοποιήσουν κόμματα, ΜΚΟ, παρατάξεις , φορείς, Δημοτικούς χώρους και ιδιαίτερα αυτόν της πλατείας Δημοτικού Θεάτρου για να στήσουν «πανηγύρι» διανομής τροφίμων και άλλων ειδών με στόχο τον  ευτελισμό των συνανθρώπων μας.
Πιστεύοντας ότι θα έχουμε τη συνεργασία σας στην προφύλαξη των δημοτικών  χώρων σας εύχομαι και πάλι Χρόνια Πολλά.
Με εκτίμηση
Βασίλειος Ι. Μιχαλολιάκος»

Διαβάστηκε 1556 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013 20:20

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων