Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 14:23

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

Με λαμπρότητα ο Αγιασμός των Υδάτων στον Πειραιά

Με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, η τελετή Αγιασμού των Υδάτων, προεξάρχοντος και χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιώς και Φαλήρου, Σεραφείμ.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Α' Πειραιά, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Πρώην απόστρατοι, βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού, έπεσαν στη θάλασσα για τον σταυρό. Πρόκειται για εννέα άνδρες του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων. Μετά την τελετή, ο Μητροπολίτης Πειραιώς επέδωσε, ως ενθύμιο, στον καθένα έναν σταυρό. Το σχήμα «Π» που συμβολίζει τον Πειραιά είχαν σχηματίσει, στο σημείο όπου ρίχτηκε ο σταυρός, οι δύο κανονιοφόροι του Πολεμικού Ναυτικού «Ορμή» και «Τόλμη» και το ναρκοθηρευτικό «Ευρώπη».

Ο υπουργός Παιδείας Κωσταντίνος Αρβανιτόπουλος σε δηλώσεις τους τόνισε: «Το 2014 είναι η χρονιά της τελικής προσπάθειας για να βγει η πατρίδα μας από την κρίση, να πιάσουν τόπο οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού και να μπορέσουμε οριστικά να διορθώσουμε τις παθογένειες, που μας οδήγησαν ως κοινωνία σε αυτή την κρίση. Δεν επιτρέπεται, ούτε να ανακόψουμε ρυθμούς, ούτε να εφησυχάσουμε, διότι έτσι θα διακινδυνέψουμε όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Γι' αυτό, πρέπει ενωμένοι με αποφασιστικότητα να κάνουμε και αυτή τη χρονιά αυτά που πρέπει, για να βγει η πατρίδα από την κρίση για να μπορέσουν να ελπίσουν οι νέες γενιές, για να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην εργασία, να μπορέσουν να αποκτήσουν το δικαίωμα στην ελπίδα».

Ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, από την πλευρά του, ανέφερε ότι κάθε τέτοια μέρα, κάθε χρόνο, ο Πειραιάς δεν είναι μόνο το εθνικό μας λιμάνι, «το μεγαλύτερο και ασφαλέστερο της Ευρώπης, αλλά και η πρωτεύουσα της ορθοδοξίας». Ο κ. Μιχαλολιάκος ευχήθηκε το 2014 «να απαλλαγεί η πατρίδα μας και ο ελληνικός λαός από το απεχθές μνημόνιο».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε δηλώσεις του, υπογράμμισε ότι εύχεται η νέα χρονιά να είναι και η χρονιά «της λύτρωσης της πατρίδος μας». Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, «θα κατεβάσουν αυτόνομα ψηφοδέλτια δίνοντας το αντιμνημονιακό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα» και δεν θα υποστείλουν τη σημαία «στο όνομα μιας ομοσπονδοποίησης της Ευρώπης, μετατρέποντας την Ευρώπη σε μια κρεαταγορά, η οποία θα διαχειρίζεται από τη Γερμανία, αλλά σε μια Ευρώπη των εθνών κρατών».Θα επιδιώξουμε τις εθνικές εκλογές για να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση, κατέληξε ο κ. Καμμένος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Τραγάκης, εκ μέρους του κοινοβουλίου και του προέδρου της Βουλής, εξέφρασε τις ευχές του για την έλευση της νέας χρονιάς αλλά και για τη γιορτή των Θεοφανείων.

Στην τελετή παρέστησαν: οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Αν. Νεράτζης και Π. Μελάς. Επίσης, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Καρύδης.
Από τις Ένοπλες Δυνάμεις: οι Αρχηγοί ΓΕΝ Αντιναύαρχος κ. Ευάγ. Αποστολάκης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος κ. Ευάγ. Τουρνάς, Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος κ. Δ. Μπαντιάς, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά  κ. Ι. Ξυπολιάς, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Κουβάτσος, ο Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Στ. Διαμαντίδης, καθώς και ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά κ. Χρ. Αγραπίδης.
Οι Αντιδήμαρχοι : κ.  Αν. Κάρλες, κα Ευαγ. Σαρρή,  κ. Ευστ. Κωνσταντούζος, κ. Ι. Μελάς, κ. Γρ. Καψοκόλης και κ. Ν. Αμοργιανός. Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κ. Γ. Σιγάλας. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Δανιήλ και Ι. Παππάς.

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Ζησιμάτος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά και
Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ν. Βλαχάκος, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά κα Β. Ανεμοδουρά,  ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρ. Πάλης και ο Πρόεδρος της  Unesco Πειραιά κ. Ι. Μαρωνίτης.

Επίσης παραβρέθηκαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι, καθώς και εκπρόσωποι και μέλη Δ.Σ. επιστημονικών οργανώσεων, παραγωγικών φορέων, ιδρυμάτων, πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων του Πειραιά.

Διαβάστηκε 1773 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06 Ιανουαρίου 2014 15:30

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων