Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 15:05

ΔΙΑΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διάλεξη με θέμα «Η ανάπτυξη του παιδιού και η στάση των γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια» θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 13-05 στις 18:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (Κ.Ν.Α.Π.)

Ομιλήτριες θα είναι η Dr Ευγενία Σουμάκη, Παιδοψυχίατρος-Ψυχαναλύτρια και Επιστημονική Επόπτρια Κ.Ν.Α.Π. και η κα Αδαμαντία Καραμπίνη, Κοινωνική Λειτουργός-Θεραπεύτρια Οικογένειας Κ.Ν.ΑΠ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου,  δήλωσε :

«Στο πλαίσιο της προώθησης και στήριξης Δράσεων, προγραμματίσαμε σε συνεργασία με το Κέντρο Νευροεξελικτικής Αγωγής Παιδιού (ΚΝΑΠ) Διάλεξη με θέμα  « Η Ανάπτυξη του Παιδιού και η Στάση των Γονέων. Ας μιλήσουμε για τα όρια…».

Για την υγιή και ομαλή  ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών μας, πέρα από τη στοργή και την  αγάπη μας, η οικογένεια  χρειάζεται να θέσει κάποια όρια και  κανόνες στη συμπεριφορά.

Η στάση των γονέων, αναμφισβήτητα, παίζει σημαντικό ρόλο. Θέτοντας όρια, η οικογένεια βοηθάει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών,  στη μετάδοση αξιών και γνώσεων στα παιδιά,   προκειμένου να έχουν αρμονικότερη ένταξη στο κοινωνικό περιβάλλον.

Με σωστή ενημέρωση λοιπόν, μπορούμε να μάθουμε  για τα όρια, να τα αποσαφηνίσουμε και να έρθουμε σε επαφή με τους τρόπους εφαρμογής τους».

Διαβάστηκε 1837 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων