Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 14:12

Με επιτυχία η διάλεξη για την ομαλή προσαρμογή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με επιτυχία η διάλεξη για την ομαλή προσαρμογή στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου και της Αντιδημάρχου Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κυρίας Ευαγγελίας Σαρρή, η διάλεξη με θέμα: «Ομαλή προσαρμογή στο Βρεφονηπιακό Σταθμό. Άγχος αποχωρισμού και προσκόλληση στη μητέρα».

Ομιλήτρια ήταν η κυρία Ευγενία Μαυρομάτη, Παιδοψυχολόγος των Βρεφονηπιακών Σταθμών Πειραιά, η οποία μετά την ομιλία της,  απάντησε σε δεκάδες ερωτήματα γονέων, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της μετάβασης και της προσαρμογής  των παιδιών από την αγκαλιά της οικογένειας στην αγκαλιά του Παιδικού Σταθμού.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του τόνισε:
«Στη ζωή μας μπορεί να πετύχουμε πολλούς στόχους. Όμως, σε κάθε περίπτωση, πρέπει να θυμόμαστε ότι η σημαντικότερη ιδιότητα που αποκτούμε στη ζωή μας είναι η ιδιότητα της μάνας και του πατέρα.
Κανένα αξίωμα και κανένα οικονομικό μέγεθος δεν μπορεί να υποκαταστήσει αυτές τις μοναδικές ιδιότητες. Δεν μπορεί να υποκαταστήσει την μοναδική σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού.
Είναι σωστό και αναγκαίο να θυμόμαστε πάντα, ότι το παιδί μας δεν χρειάζεται όλο και περισσότερα χρήματα, αλλά όλο και περισσότερη συντροφιά και φιλία με το γονιό του. Όποιος το ξεχνάει αυτό, δυστυχώς κάποια στιγμή το «πληρώνει».
Εμείς, ως Δήμος, αλλά υποθέτω και ελπίζω και οι Ιδιωτικοί Σταθμοί, είμαστε η προέκταση της οικογένειας. Μαζί με την άξια Αντιδήμαρχό μου κα Σαρρή, έχουμε μια ανοιχτή αγκαλιά που αποδεικνύεται πολύ μεγάλη. Χωράει όλα τα παιδιά του Πειραιά που οι γονείς τους έχουν ανάγκη να τα στείλουν σε Βρεφονηπιακό Σταθμό. Γνωρίζουμε ότι σε περίοδο οικονομικής κρίσης, αυτή η ανάγκη μεγαλώνει. Γι΄ αυτό μεγαλώνουμε τις υποδομές για να τα υποδεχθούμε.  
Εκτός από την Αντιδήμαρχό μου, να συγχαρώ τις εργαζόμενες, τους εργαζόμενους και τις εθελόντριες που καταβάλλουν υπερπροσπάθεια.
Δεν υποκαθιστούμε την οικογένεια, τη συμπληρώνουμε.
Σας ευχαριστούμε που εμπιστεύεστε τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά.»

Η Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών Σταθμών και Μέριμνας Υπερηλίκων κα Ευαγγελία Σαρρή, σημείωσε μεταξύ άλλων:
«Για όσους γονείς είστε πρώτη φορά κοντά μας, θέλω να σας καλωσορίσω  ξεχωριστά και να σας πω ότι,  στόχος μας είναι να ενημερωθείτε, για να αντιμετωπίσετε όσο καλύτερα γίνεται, την μετάβαση και την προσαρμογή του παιδιού σας, από την αγκαλιά σας στη δική μας αγκαλιά.
Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τα παιδιά στο νέο τους περιβάλλον και να βάλουμε γερά θεμέλια στο χτίσιμο της προσωπικότητάς τους.
Στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου μας, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια, μια καθημερινή μάχη θα έλεγα, όχι μόνο από μένα αλλά από όλες και όλους τους εργαζόμενους και τους εθελοντές μας,  με τη στήριξη και την αγάπη του Δημάρχου μας του Βασίλη Μιχαλολιάκου.
Αυστηρή προτεραιότητα έχουμε, να λειτουργούν σωστά οι Παιδικοί μας Σταθμοί και να στηρίζουμε και να ενθαρρύνουμε ό,τι βοηθάει και στηρίζει το παιδί, στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς του».

Διαβάστηκε 2060 φορές