Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2015 10:48

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά. Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά οι εθελοντές καθηγητές θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που πληρούν τις προϋποθέσεις βάσει εισοδηματικών κριτηρίων.

Για το τρέχον σχολικό έτος οι αιτήσεις συμμετοχής θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 11/9 και τα μαθήματα θα αρχίσουν τη Δευτέρα 14/9. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Γραφείο Εθελοντισμού για να ενημερωθούν για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και στη συνέχεια να τα προσκομίσουν στο ανωτέρω γραφείο και να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής του μαθητή.

Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης δίνει τη δυνατότητα δωρεάν παρακολούθησης όλων των σχολικών μαθημάτων γυμνασίου και λυκείου, ενώ παρέχεται η δυνατότητα συνεργασίας των μαθητών και των οικογενειών τους με λογοθεραπευτές και ψυχολόγους, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο. Παράλληλα υπάρχουν τμήματα ξενόγλωσσων μαθημάτων, που απευθύνονται σε ενδιαφερόμενους κάθε ηλικίας.

Κατά τα τρία έτη λειτουργίας του προγράμματος, οι μαθητές έχουν σημειώσει υψηλές επιδόσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις με αποτέλεσμα τα ποσοστά εισαγωγής τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα να ξεπερνούν το 80%. Ταυτόχρονα, το ποσοστό των μαθητών μικρότερων τάξεων που ολοκληρώνει επιτυχώς τις εξετάσεις του και προβιβάζεται στην επόμενη τάξη αγγίζει το 98%.

Η Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε: «Το Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές δράσεις της ΚΟ.Δ.Ε.Π.  καθώς προσφέρει αφιλοκερδώς σε μαθητές τα απαραίτητα εφόδια για μόρφωση. Είναι επίσης συγκινητική η εθελοντική συμμετοχή των καθηγητών οι οποίοι αποτελούν παράδειγμα στις δύσκολες μέρες που ζούμε, καθώς διδάσκουν τα παιδιά με αγάπη και με αίσθημα ανιδιοτελούς προσφοράς. Οι υψηλές επιδόσεις των μαθητών μας αποδεικνύουν την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στο Πρόγραμμα Διδακτικής Αλληλεγγύης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη που στηρίζει αυτή την προσπάθεια, καθώς και το  Γραφείο Εθελοντισμού που συνεισφέρει ουσιαστικά στην υλοποίηση του. Από την πλευρά μου θα ήθελα να καλέσω τα παιδιά της πόλης μας να εγγραφούν στο Πρόγραμμα της Διδακτικής Αλληλεγγύης για να αποκομίσουν γνώσεις και μόρφωση, για ένα καλύτερο αύριο».


Επικοινωνία:

Γραφείο Εθελοντισμού, Πλ. Κοραή 1.

Τηλέφωνο 210 41 300 46 & 213 20 226 60

Διαβάστηκε 1895 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων