Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015 12:27

Συνάντηση εργασίας με στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και αυτοψία σε εκτελούμενα έργα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτ. Αττικής, Πειραιά & Νήσων, Στ. Χρυσουλάκη και στελέχη της Υπηρεσίας.
Αρχικά, ο Γ. Γαβρίλης, μαζί με συνεργάτες του, ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και στο παρακείμενο αρχαίο θέατρο της Ζέας. Ακολούθως, μετέβησαν στα γραφεία της Εφορείας, όπου έγινε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για τα εκτελούμενα έργα, αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, συνολικού προϋπολογισμού άνω του ενός εκατομμυρίου €, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής.
Μετά το τέλος της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε αρχαιολογικούς χώρους, όπου εκτελούνται έργα, όπως η ανάδειξη της Ηετιώνειας Πύλης και της Διαμέσου Πύλης κ.α.
Να σημειωθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, έχει εκπονήσει ένα πρόγραμμα έργων, για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της περιοχής, το οποίο χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.
Ανάμεσα στα νέα έργα, που έχουν ενταχθεί στο προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής είναι τα εξής:
1. Αποκάλυψη και ανάδειξη της οχύρωσης της αρχαίας πόλης του Πειραιά. Προϋπολογισμός 250.000 €.
2. Εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου Ζέας. Προϋπολογισμός 70.000 €.
3. Ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου Διαμέσου Πύλης στον Πειραιά (στην είσοδο της πόλης, στην οδό 34ου Συντάγματος). Προϋπολογισμός 486.056€.

Διαβάστηκε 1850 φορές