Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 14:52

Το θέμα της μείωσης των συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας στη συνάντηση της ΠΝΟ με το Θ. Δρίτσα

Το θέμα της μείωσης των συνθέσεων στα πλοία της ακτοπλοΐας στη συνάντηση της ΠΝΟ με το Θ. Δρίτσα

Tο θέμα της μείωσης των συνθέσεων στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοϊας, ένα μοντέλο που εφαρμόζεται ήδη στα πλοία της Aδριατικής και ζητείται να εφαρμοστεί ως υποχρέωση στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας με τους δανειστές, θα κυριαρχήσει στη συνάντηση που θα έχουν την Τετάρτη 14/10 στις 13:30 το μεσημέρι, η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσα παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας Γιάννη Θεοτοκά.

Η διοίκηση της ΠΝΟ έχει ήδη αποστείλει εξώδικα προς τους αρμόδιους φορείς και τις ναυτιλιακές εταιρείες, κάνοντας λόγο για θερμό ραντεβού της κυβέρνησης με αφορμή τη νέα συμφωνία με τους δανειστές και τις επιπτώσεις που δέχεται ο κλάδος των ναυτικών.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς, μιλώντας το πρωί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφορικά με τις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση των συνθέσεων στα πληρώματα των πλοίων της ακτοπλοΐας, είπε ότι δεν είναι δημοσιονομικό θέμα και πρόσθεσε ότι αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, το κράτος και συγκεκριμένα το ΝΑΤ θα έχει μεγάλες οικονομικές απώλειες, ενώ κέρδη και μάλιστα μεγάλα θα έχουν μόνο οι ναυτιλιακές εταιρείες της ακτοπλοΐας.

Τόνισε ότι οι συνθέσεις των πληρωμάτων στα πλοία της ακτοπλοΐας δεν είναι τυχαίες, ορίζονται βάση νόμου και με τις σχετικές προδιαγραφές των πλοίων και έχουν μεγάλη σημασία τόσο για την ασφάλεια των επιβατών όσο και του πληρώματος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μέσα στη θάλασσα.

Σε αυτό το σημείο ανέφερε ως παράδειγμα το τραγικό δυστύχημα με τη φωτιά στο πλοίο Norman Atlantic και τη μείωση των συνθέσεων κατά 10% που είχε συντελεστεί στα πληρώματα των πλοίων της Αδριατικής και αφορούσε ξενοδοχειακό προσωπικό και κατώτερο πλήρωμα.

Διαβάστηκε 1938 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων