Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015 12:30

Εικαστική εγκατάσταση στήνει ο Χρ. Χρυσόπουλος, κάτω από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Ο συγγραφέας Χρήστος Χρυσόπουλος στήνει κάτω από τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, μια έκθεση -βιογραφία. Πρόκειται για εγκατάσταση με φωτογραφίες αρχείου, κείμενο και ήχο, δίνοντας τη δική του ματιά για τον τρόπο που κατασκευάζουμε τον αληθινό εαυτό μας προσομοιώνοντας διαρκώς τον άλλον.

Στην έκθεσή του, που εγκαινιάζεται αύριο 22/10, ο συγγραφέας ανασυνθέτει στοιχεία της δικής του προσωπικής μνήμης μαζί με αυτά μιας ηλικιωμένης γυναίκας που γνώρισε σε ένα ταξίδι. Ο ίδιος, εξηγεί για την έκθεση, την οποία τιτλοφορεί En[Syn]aesthesis/Anna Vera/Υποσκήνιο»:

«Πριν από μερικά χρόνια έζησα για λίγο σε ένα παράξενα σκοτεινό σπίτι στην Ουγγαρία. Επισκέπτης στον ίδιο χώρο όπου είχε ξοδευτεί μια άλλη ζωή. Ονομαζόταν 'Αννα Βέρα και βρήκα μερικές φωτογραφίες της αφημένες σε ένα συρτάρι. Ερήμην της, μετά τον θάνατό της, μου είχε προσφέρει τη φιλοξενία εκείνη που μόνο οι απόντες μπορούν να προσφέρουν. Επιστρέφοντας από εκεί, έφερα μαζί μου κάποιες εικόνες και τους ήχους μερκών παράξενων λέξεων. Ένα είδος σουβενίρ. Όπως το όνομα 'Αννα Βέρα, που είναι την ίδια στιγμή γνωστό και άγνωστο. Καιρός να ανταποδώσω τη φιλοξενία στην 'Αννα Βέρα. Καιρός να επινοήσω τη δική της ζωή».

Διαβάστηκε 1704 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων