Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 15:09

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ WWF ΕΛΛΑΣ

Η  Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  σε συνεργασία με το WWF Ελλάς,  συνεχίζουν και φέτος την ευαισθητοποίηση των μικρών Πειραιωτών για την προστασία του περιβάλλοντος, μέσω του προγράμματος «Καλύτερη Ζωή» με θέμα: «Tα μικρά σποράκια στον αρωματικό κήπο».

Στη δράση  θα  συμμετέχουν τα προνήπια των Βρεφονηπιακών Σταθμών, τα οποία με την επίβλεψη της εκπαιδευτικού και της εκπροσώπου του WWF, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικό εργαστήριο για τα αρωματικά φυτά μέσα από βιωματικά παιχνίδια αισθήσεων  και παιχνίδια με εικόνες για τη χρήση των φυτών αυτών.

Στόχος του προγράμματος είναι να νιώσουν τα παιδιά σεβασμό και ενδιαφέρον για τη φύση. Όπου υπάρχει δυνατότητα, θα φυτέψουν αρωματικά φυτά με σποράκια ή μικρά φυτά. Παράλληλα θα υπάρχει γνωριμία με το WWF, το πάντα και την προστασία των ζώων και των φυτών.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών, κα Χαραλαμπία Ζηλάκου, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της στήριξης δράσεων που κινούνται στην κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης των παιδιών μας, προγραμματίσαμε και πραγματοποιούμε σε συνεργασία με το WWF, δράση για την  προστασία του περιβάλλοντος. Στη δράση αυτή, θα συμμετέχουν τα παιδιά των Βρεφονηπιακών Σταθμών πραγματοποιώντας δραστηριότητες με παιχνίδια, εργαστήρια και εικόνες. Το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα, θα ξεκινήσει το Νοέμβριο του 2015 και θα ολοκληρωθεί το Μάρτιο του 2016. Είμαστε δίπλα στα παιδιά, συνεχίζουμε να προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό και να προσφέρουμε στους μικρούς μας φίλους, χαρά, μάθηση και δημιουργικότητα. Συμμετέχουμε στη γνώση, στηρίζουμε το περιβάλλον και επενδύουμε στα παιδιά μας».

Η συντονίστρια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WWF Ελλάς στα σχολεία, κα Νάνσυ Κουταβά, σε ανακοίνωση για τη συνεργασία με τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, επισημαίνει:

«Το WWF Ελλάς είναι μία από τις μεγαλύτερες και  πιο γνωστές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, και έχει στόχο ο Άνθρωπος και η Φύση να συνυπάρχουν αρμονικά στο παρόν αλλά και στο μέλλον. To πάντα, το αγαπημένο ζωάκι των παιδιών και σήμα της οργάνωσης, αναζητώντας λύσεις που θα κάνουν τον καθημερινό τρόπο ζωής μας καλύτερο, επισκέπτεται τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά. Παρέα με τα προνήπια θα εξερευνήσει τα μυστικά των σπόρων, τα χρώματα, τις μυρωδιές και γεύσεις των αρωματικών φυτών, τις κρυμμένες εικόνες σε πράσινες ιστορίες. Αποστολή του, να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά και να τα φέρει σε επαφή με τη φύση, για μια Καλύτερη Ζωή! Περισσότερη «πράσινη» εξερεύνηση στη διεύθυνση http://kalyterizoi.gr/ και http://www.wwf.gr/».                                             

Διαβάστηκε 1911 φορές

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων