Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 12:14

Δείτε τις αποκρούσεις του ... 7ψυχου Ρομπέρτου!

Δείτε τις αποκρούσεις του ... 7ψυχου Ρομπέρτου!

Ο Ολυμπιακός ευτύχησε να σκοράρει στη μοναδική του φάση με τον Μανωλά, ο Ρομπέρτο άντεξε στον Πορτογαλικό βομβαρδισμό και με το 1-0 στο «Γ. Καραΐσκάκης» επί της Μπενφίκα οι «ερυθρόλευκοι» πάνε φουλ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ!

 

Η ομάδα του Μίτσελ, με υπερπροσπάθεια  στον αμυντικό τομέα και έναν Ισπανό...κέρβερο κάτω από τα δοκάρια, κατάφερε να κρατήσει το μηδέν στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησε η Μπενφίκα, με τον γκολκίπερ των «ερυθρόλευκων» να δίνει μια για πάντα απαντήσεις στους Πορτογάλους που τον απαξίωσαν μετά τη λάθος έξοδο στο γκολ της Μπενφίκα στη Λισσαβώνα.

Ήταν μία από τις πιο...επικές εμφανίσεις τερματοφύλακα ελληνικής ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τις αποκρούσεις του Ρομπέρτο να ...βγάζουν από τα ρούχα του ακόμα και τον κόουτς της Μπενφίκα Ζόρζε Ζεσούς, ο οποίος χτυπιόταν βλέποντας τους παίκτες του να μην μπορούν να τον νικήσουν με τίποτε.
Επιθετικά, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έφτασαν ποτέ σε επίπεδα απόδοσης α' ημιχρόνου του αγώνα με την Παρί, ούτε όμως έδειξαν το «φονικό ένστικτο» των Βρυξελλών και της Λεωφόρου, με τον Μήτρογλου να παίζει ένα από τα πιο άχαρα παιχνίδια της ζωής του.

Έφτανε όμως ένας άλλος Κώστας, ο Μανωλάς, για να φέρει τον Ολυμπιακό μία ανάσα από την επόμενη φάση...

Πώς ξεκίνησαν
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με μία αλλαγή σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναΐκό και συγκεκριμένα με τον Γιαταμπαρέ αντί του Κάμπελ. Έτσι στο 4-2-3-1 ο Ρομπέρτο ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, οι  Σαλίνο, Σιόβας, Μανωλάς και Χολέμπας αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά,οι Μανιάτης και Σάμαρης αμυντικά χαφ, οι  Φουστέρ, Γιαταμπαρέ, στα άκρα και ο Σαβιόλα πίσω από τον Μήτρογλου.

Η Μπενφίκα ξεκίνησε με 4-2-3-1 και τερματοφύλακα τον Αρτούρ, αμυντική τετράδα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι και Σίλβιο, οι Πέρεζ και Μάτιτς αμυντικά χαφ, οι Αμορίμ και Γκαΐτάν στα άκρα και ο Μάρκοβιτς πίσω από τον προωθημένο Καρντόσο.

Ιπτάμενος Μανωλάς!
Η Μπενφίκα ξεκίνησε πολύ δυνατά με κατοχή της μπάλας και διάθεση για να πιέσει. Μόλις στο έκτο λεπτό οι γηπεδούχοι δημιούργησαν μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σίλβιο από αριστερά έκανε την παράλληλη μπαλιά, ο Καρντόσο έπιασε το σουτ από το σημείο του πέναλτι αλλά ο Ρομπέρτο  απέκρουσε εκπληκτικά.
Στο 8' ο Μάρκοβιτς βγήκε μόνος του και πάλι  από την αριστερή πλευρά, αλλά ο Ρομπέρτο ξανά σε ετοιμότητα έκοψε με τη βοήθεια του Σαλίνο.
Στο 10' ο Μήτρογλου δοκίμασε για πρώτη φορά το πόδι του με σουτ έξω από την περιοχή που μπλόκαρε ο Αρτούρ.
Στο 13' όμως, ενώ όλα είχαν ξεκινήσει δύσκολα για τον Ολυμπιακό, ο Χολέμπας εκτέλεσε ένα κόρνερ από την αριστερή πλευρά και ο Κώστας Μανωλάς που ερχόταν με φόρα έκανε εντυπωσιακό άλμα και με σκαστήκεφαλιά άνοιξε το σκορ παρά την προσπάθεια του Αρτούρ. Ήταν και η μοναδική ουσιαστικά απειλητική φάση των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο αλλά και σε όλο το ματς!


Στο 22' ο Πέρεζ προσπάθησε να ξεγελάσει  τον Ρομπέρτο εκτελώντας απ'ευθείας ένα μακρινό φάουλ, αλλά η μπάλα πέρασε πολύ άουτ.
Η Μπενφίκα εξακολουθούσε να έχει την κατοχή και στο 27' ο Λουιζάο μετά από κόρνερ έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Ρομπέρτο.
Στο 30' ο Γιαταμπαρέ με ένα έξυπνο μακρινό σουτ από τον άξονα προσπάθησε να απειλήσει, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Παρ' όλα αυτά η Μπενφίκα συνέχισε να πιέζει και κυρίως με κάθετες μπαλιές προσπαθούσε να βρει το δρόμο για την εστία του Ρομπέρτο.
Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο βρίσκονταν πάντα σε ετοιμότητα, με αποτέλεσμα το 1-0 να μείνει μέχρι τη λήξη του πρώτου μέρους.


Με νύχια και με δόντια...τρίποντο!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το β΄μέρος με τον σκόρερ της Λισσαβώνας Τσόρι Ντομίνγκεζ να αντικαθιστά τον Σαβιόλα, ο οποίος έτρεξε πολύ, αλλά δεν βρήκε τους χώρους για να απειλήσει επιθετικά.
Το β'ημίχρονο όμως ξεκίνησε με μεγάλη φάση της Μπενφίκα, καθώς στο  46' ο Μάρκοβιτς από πολύ κοντά δεν μπόρεσε και πάλι να νικήσει με σουτ τον Ρομπέρτο που απόκρουσε εκπληκτικά σε κόρνερ!


Στο 51' ο Μάξι Περέιρα επιχείρησε κεφαλιά μετά από σέντρα αλλά έστειλε τη μπάλα αρκετά άουτ.
Στο 55' και πάλι οι Πορτογάλοι βρήκαν χώρο από αριστερά, ο Σίλβιο επιχείρησε το σουτ αλλά ο Ρομπέρτο ήταν για άλλη μία φορά εκεί.
Ο Μίτσελ, βλέποντας αρκετά κενά στην άμυνα του Ολυμπιακού έριξε στη μάχη τον Εντινγκά, ο οποίος πέρασε σε θέση αμυντικού χαφ, με τον Μανιάτη να κινείται δεξιά.


Στο 58' οι φιλοξενούμενοι για άλλη μία φορά απείλησαν με σουτ τον Ρομπέρτο, που αποδείχτηκε έτοιμος και στην προσπάθεια του Πέρεζ.
Στο 63' οι γηπεδούχοι έκαναν την πρώτη τους αρκετά καλή επιθετική προσπάθεια στο β', με το σουτ του Ντομίνγκες όμως να καταλήγει ψηλά άουτ.
Επτά λεπτά αργότερα, ο βασικός επιθετικός της Μπενφίκα Όσκαρ Καρντόσο χτύπησε σε μία διεκδίκηση με τον Σαλίνο και αντικαταστάθηκε από τον Λίμα, ενώ αμέσως μετά μπήκε στον αγώνα μπήκε και ο Τζούριτσιτς στη θέση του Μάρκοβιτς, με τον Μίτσελ να ρίχνει στη μάχη παράλληλα τον Μπονγκ αντί του Φουστέρ.
Στο 78' ήταν η ώρα για άλλη μία επέμβαση του Ρομπέρτο σε τετ-α-τετ με τον Τζούριτσιτς, επέμβαση που έκανε όλο το γήπεδο να φωνάζει «Ρομπέρτο αλάνι, για πάντα στο λιμάνι»!


Ο ίδιος παίκτης στο 88' είδε τον Ισπανό να του λέει πάλι «όχι» από κοντά, με τον Ολυμπιακό να κρατά το προβάδισμα με νύχια και με δόντια.
Στις καθυστερήσεις, ο Σαλίνο είχε χρυσή ευκαιρία για το 2-0 καθώς βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση αλλά δεν κατάφερε να εκτελέσει και κόπηκε.
Δεν είχε όμως καμία σημασία πια, καθώς το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος και το σφύριγμα της λήξης βρήκε όλους τους παίκτες του Ολυμπιακού αλλά και τον Μίτσελ να πέφτουν πάνω στον Ρομπέρτο. Δικαίως...

Γκολ: 13' Μανωλάς
Κίτρινες: Γιαταμπαρέ, Ρομπέρτο, Εντινγκά, Ντομίνγκεζ - Περέιρα, Μάτιτς, Αμορίμ
Κόκκινες: -
Διαιτητής: Σκόμινα (Σλοβενία). Βοηθοί: Ζούνιτς, Ούι (Σλοβενία)


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ, 4-2-3-1): Ρομπέρτο - Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας - Μανιάτης, Σάμαρης - Γιαταμπαρέ (56' Εντινγκά), Σαβιόλα (46΄Ντομίνγκεζ), Φουστέρ (74' Μπονγκ) - Μήτρογλου.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ζεσούς, 4-2-3-1): Αρτούρ - Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σίλβιο - Πέρεζ, Μάτιτς - Αμορίμ (79' Καβαλέιρο), Γκαΐτάν, Μάρκοβιτς (74' Τζούριτσιτς) - Καρντόσο (70' Λίμα).

(πηγή: http://www.novasports.gr)

Διαβάστηκε 2402 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Νοεμβρίου 2013 13:28

Δημοφιλή Άρθρα

Ακούστε εδώ το ραδιόφωνο: "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ"

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων