Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2013 16:39

Tο φονικό φορτίο και οι στόχοι της Τουρκίας

Άρθρο του Σάββα Καλεντερίδη στην εφημερίδα Δημοκρατία. Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές συνεχίζονται οι διαδικασίες έρευνας των 55 εμπορευματοκιβωτίων (containers) που μετέφερε το υπό σημαία Σιέρα Λεόνε τουρκικών συμφερόντων motorship «Noor M.», το οποίο ήταν από τα πιο γνωστά λαθρεμπορικά σκάφη της Αν. Μεσογείου, με καταγεγραμμένες 30 φορές αλλαγές ονομασίας! Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί πυρομαχικά φορητών όπλων και πολυβόλων διάφορων διαμετρημάτων, ενώ, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, δεν βρέθηκαν τα 20.000 τυφέκια τύπου καλάσνικοφ που αναφέρονταν στα έγγραφα του πλοίου.

 

Οσον αφορά τον τελικό αποδέκτη του φορτίου, παρότι στο πλοίο βρέθηκαν πιστοποιητικά τελικού χρήστη (end user certificate), που υπογράφονται από το υπουργείο Αμύνης της Λιβύης (!), υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το φορτίο χρηματοδοτήθηκε από τουρκικό όμιλο εταιριών που εδρεύει στα Αδανα, ένα από τα κέντρα εξοπλισμού των τρομοκρατικών συμμοριών που δρουν στη Συρία και ευθύνονται για τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων αμάχων και τη διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας!

Με δεδομένο ότι το πλοίο θα μετέβαινε στην Αλεξανδρέττα (Iskenderun) και εκείθεν στη Λιβύη, θεωρείται βέβαιο ότι τα πυρομαχικά θα ξεφορτώνονταν στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας και θα κατέληγαν στα χέρια των τρομοκρατικών συμμοριών που δρουν στο έδαφος της Συρίας.

Η δε εμφανέστατη εμπλοκή της Τουρκίας στη συγκεκριμένη υπόθεση αποτελεί απόδειξη ότι είναι ψευδέστατες οι διαβεβαιώσεις που δίνουν ο Ερντογάν και ο Νταβούτογλου προς τις ΗΠΑ και τη διεθνή κοινότητα ότι δεν υποστηρίζει η γείτων τους ισλαμιστές τρομοκράτες που δρουν στη Συρία, αφού είναι αδύνατον να διακινούνται τέτοιες ποσότητες πυρομαχικών από το έδαφός της χωρίς την ενεργό εμπλοκή του τουρκικού κράτους.

Μέχρι στιγμής η τουρκική κυβέρνηση τηρεί σιγήν ιχθύος ή στάση συλληφθέντος κλέπτοντας οπώρας για το μείζον αυτό θέμα, όπως επίσης σιγήν ιχθύος τηρεί και η Ουάσινγκτον, οι υπηρεσίες της οποίας, σε συνεργασία και με τη χρηματοδότηση της Σαουδικής Αραβίας και του Κατάρ, χρηματοδοτούσαν τις μαύρες επιχειρήσεις μεταφοράς και διανομής όπλων στις συμμορίες των τρομοκρατών και των δολοφόνων που δρουν στο εσωτερικό της Συρίας.

Από όσα είναι γνωστά έως σήμερα, οι παλιές μεταφορές όπλων γίνονταν με αερογέφυρα που είχε στηθεί από το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και την Κροατία προς αεροδρόμια της Αγκυρας και των Αδάνων, τα οποία φορτία μεταφέρονταν στη συνέχεια με φορτηγά στο νομό Αντιοχείας και από κει διανέμονταν στις συμμορίες των τρομοκρατών δολοφόνων.

Με βάση στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, 85 αεροσκάφη γεμάτα τέτοιο οπλισμό απογειώθηκαν από το Κατάρ, 37 από τη Σαουδική Αραβία και 36 από την Κροατία.

Ανεξαρτήτως δε των «χορηγών» αυτών των επιχειρήσεων αγοράς οπλισμού και πυρομαχικών, η μεταφορά γινόταν από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών αυτών και η διανομή από τη ΜΙΤ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του τουρκικού γενικού επιτελείου, υπό την επιστασία της CIA!

Φυσικά, πρέπει να σημειώσουμε ότι η πολιτική των ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες φαινομενικά άλλαξε και η Ουάσινγκτον αποστασιοποιήθηκε από τη δολοφονική και εγκληματική δράση των τρομοκρατικών συμμοριών, ειδικά μετά την εκτεταμένη δράση της Αλ Κάιντα και των άλλων ισλαμιστικών ομάδων που δρουν στη Συρία υπό την έλεγχό της.

Μάλιστα, ένα από τα κυριότερα ζητήματα που αποτέλεσε αιτία άσκησης αφόρητων πιέσεων προς τον Ερντογάν, κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσινγκτον τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ήταν η άκριτη υποστήριξη της Τουρκίας στην Αλ Κάιντα και στους ισλαμιστές τρομοκράτες.

Στο σημείο αυτό κρίνεται σκόπιμο να αναφέρουμε ότι η Τουρκία έδωσε βαρύτητα στον εξοπλισμό και στην υποστήριξη της Αλ Κάιντα και των παρακλαδιών της, παίρνοντας ως αντάλλαγμα την επικέντρωση της δράσης των ισλαμιστών τρομοκρατών στη Ροζάβα (Δυτικό Κουρδιστάν) εναντίον των Κούρδων του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας, οι οποίοι βήμα προς βήμα κινούνται προς την ολοκλήρωση των δομών του δεύτερου κουρδικού κράτους!

Και επειδή οι εξελίξεις στο ζήτημα αυτό είναι καυτές (θα τις εξετάσουμε στο άρθρο μας της Κυριακής), αυξάνονται οι πιθανότητες η Τουρκία να χρηματοδότησε το φορτίο του «Noor M.», ερήμην των ΗΠΑ και της CIA, για να εξοπλίσει ακόμα περισσότερους τρομοκράτες, να τους στρέψει εναντίον των Κούρδων και να εξαλείψει την απειλή που διαμορφώνεται στο μαλακό της υπογάστριο και φέρνει τους Κούρδους πιο κοντά στη Μεσόγειο, στην Κύπρο και την Ελλάδα!

Είπαμε όμως, ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη!

Διαβάστηκε 2408 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 05 Ιανουαρίου 2014 00:11