Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 01 Νοεμβρίου 2013 12:11

Θάνος Τζήμερος: «Βαθμολογώ τον κ. Στουρνάρα με το απόλυτο ΜΗΔΕΝ. Είναι ένας απολύτως αποτυχημένος υπουργός»

«…(θα βαθμολογούσα τον κ. Στουρνάρα) Με το απόλυτο μηδέν εκεί που ακινητεί η ύλη, διότι είναι ένας απολύτως αποτυχημένος υπουργός και δεν ξέρω τι σχέση έχει ο Στουρνάρας, ο υπουργός Οικονομικών με τον Στουρνάρα του ΙΟΒΕ» δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος "Δημιουργία, ξανά" Θάνος Τζήμερος στην εκπομπή του ραδιοφώνου «Καναλιού Ένα 90,4», «Οι Δυο ρεπόρτερ» με το Νίκο Μπαρδούνια και τον Πέτρο Κασσιμάτη. Η συνέντευξη ήταν ενδιαφέρουσα, αφού ο κ. Τζήμερος σχολίασε τη Ν.Δ, το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον Πάγκαλο, με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο:

 

Δημ… Αναφορικά με τις δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων για το πρωτογενές πλεόνασμα.  
Θάνος Τζήμερος: «… Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν έχει καμία σχέση με τη δυναμική και παραγωγικότητα της οικονομίας, καμία απολύτως. Είναι σαν μία οικογένεια η οποία δεν έχει εισοδήματα και ξεπουλάει τα πάντα, ξεπουλάει τα κοσμήματα της γιαγιάς, αυτά έφυγαν πρώτα πρώτα και τώρα πουλάει και τα έπιπλα, βγάζει και τα κουφώματα όπως κάνουν οι ναρκομανείς για να εξασφαλίσουν τη δόση τους και αυτό το θεωρούν εισόδημα, δεν είναι εισόδημα είναι ό,τι έχει απομείνει, ό,τι έχει στραγγιστεί πια από την τσέπη ή τις καταθέσεις ή ό,τι υπήρχε στην τσέπη του φορολογούμενου…».

Δημ… Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ
Θάνος Τζήμερος: «…Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή τη στιγμή το πιο συντηρητικό κόμμα της Ευρώπης. […] γιατί έχει ένα μόνιμο όχι σε όλα και οι θέσεις του είναι απίθανες. Δηλαδή δεν μπορεί άνθρωπος που έχει κοινό νου και στοιχειώδης γνώσεις της Οικονομίας να θεωρεί ότι αυτές είναι θέσεις και όχι παραληρήματα ανθρώπων οι οποίο δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα […] επίσης επιτρέψτε μου ότι είναι σήμερα θέση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και αύριο και δεν ήταν και χθες…».

Δημ… Για το κόμμα της Ν.Δ. και την πολιτική που εφαρμόζει
Θάνος Τζήμερος: «… Η Ν.Δ. είναι ένα κρατικιστικό κόμμα, όπως όλα τα κόμματα που μας κυβέρνησαν ήταν κρατικιστικά, Σοβιετικού τύπου μορφώματα. Ποτέ η Ελλάδα δεν διοικήθηκε με φιλελεύθερο τρόπο και δεν     
Αναφέρομαι στον όρο νεοφιλελεύθερο, γιατί αυτός δεν υπάρχει γενικά, είναι μια επινόηση ελληνική ο νεοφιλελευθερισμός και εν πάση περιπτώσει όποτε αναφέρεται αφορά τη Σχολή του Σικάγο και τα πειράματα που έγιναν τη δεκαετία του ’90 στην Αμερική και τα οποία μετέτρεψαν την παγκόσμια οικονομία σε ένα τεράστιο καζίνο. Η «Δημιουργία ξανά» δεν συμφωνεί καθόλου με τη νεοφιλελεύθερη ασυδοσία θεωρούμε ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες στο παιχνίδι…».

Δημ… Κριτική για τον ΥΠ.ΟΙΚ Γιάννη Στουρνάρα και το έργο του στην Κυβέρνηση
Θάνος Τζήμερος: «…(σ.σ. θα βαθμολογούσα τον κ. Στουρνάρα) Με το απόλυτο μηδέν, στους -273, στο απόλυτο μηδέν, εκεί που ακινητεί η ύλη, διότι είναι ένας απολύτως αποτυχημένος υπουργός, απολύτως, και δεν ξέρω τι σχέση έχει ο Στουρνάρας ο υπουργός Οικονομικών με τον Στουρνάρα του ΙΟΒΕ, όπου άλλα έλεγε και αυτό με τρομάζει εμένα, διότι ένα πολιτικός το να αλλάζει αυτά που έλεγε, το συνηθίσαμε γιατί ξέρουμε τα ψηφουλάκια κοιτάει, αλλά ένα τεχνοκράτης επιστήμονας υποτίθεται να κάνει τέτοια στροφή 180 μοιρών; Να φορολογήσει το σύμπαν και να βλέπει ότι αυτό το πράγμα δεν αποδίδει και να επιμένει; Ειδικά με το Φόρο Ακινήτων πρόκειται για έγκλημα.

Δημ…  Μήπως δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά;
Θάνος Τζήμερος: «… Να παραιτηθεί, δηλαδή όταν προδίδεις τόσο τις αρχές σου και όταν εφαρμόζεις μια πολιτική η οποία ξέρες ότι είναι αδιέξοδη, η οποία οδηγεί όλους τους Έλληνες στην ακινησία, να τους πάρεις τα πάντα, τώρα επίκεινται και δήμευση σπιτιών, γιατί ο Φόρος Ακίνητης Περιούσιας είναι παράλογος, αναποτελεσματικός άδικος και οδηγεί στη δήμευση, δεν μπορείς να φορολογείς το μη εισόδημα, κάποια στιγμή είχα χρήματα, μου περίσσεψαν κάποια, φορολογήθηκα άγρια για αυτό, εάν κάποιος δεν φορολογήθηκε πιάστον, αλλά δεν μπορείς να πεις όλοι όσοι έφτιαξαν ένα σπίτι θα πρέπει σιγά σιγά να σου το δίνουν ή αν δεν έχουν χρήματα να το πουλήσουν «πιτ παρα» και να μείνουν στο δρόμο».      

Δημ… Για τις δηλώσεις του Θ. Πάγκαλου
Θάνος Τζήμερος: «… Μου κάνει εντύπωση που ο Πάγκαλος μπορούσε και παρακολουθούσε τους Αμερικανούς πρέσβεις στην Ελλάδα και την Άγκυρα και δεν μπορούσε να παρακολουθεί τον Άκη, τον Μαντέλη και τον Τσουκάτο. Περίεργο δεν είναι; […] θεωρώ ότι ο κ. Πάγκαλος δεν ελέγχει ούτε τι μπαίνει στο στόμα του ούτε τι βγαίνει από το στόμα του…».

Διαβάστηκε 3992 φορές