Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 12:37

Έργα ύψους 43 εκατ. ευρώ στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Έργα ύψους 43 εκατ. ευρώ στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας

Μία σειρά από έργα στις εθνικές οδούς Αντιρρίου-Ιωαννίνων, Πατρών-Τρίπολης και Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας, που έχουν προϋπολογισμό περίπου 21 εκατομμύρια ευρώ, προγραμματίζει για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Επίσης, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται να δημοπρατηθούν νέα έργα στα οδικά δίκτυα της Αχαΐας, της Ηλείας και της Αιτωλοακαρνανίας, ύψους περίπου 22 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, «πρόκειται για τις πιο κρίσιμες και εκτεταμένες παρεμβάσεις στο εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας και αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο το ποσό που διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε από το εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, με σκοπό να παρέχουμε ασφαλείς και σύγχρονες οδικές υποδομές στους πολίτες».

Επίσης, όπως προσέθεσε ο περιφερειάρχης, «με τα έργα που έχουμε προγραμματίσει, θα αποκαταστήσουμε και τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τη λειτουργία των εργοταξίων, για την κατασκευή της Ολυμπίας και της Ιόνιας Οδού».

Παράλληλα, πρέπει να επισημανθεί ότι η υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων αναμένεται να συμβάλει στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Διαβάστηκε 1769 φορές