Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2017 13:51

Τη μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Λάρισας

Σε μείωση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών σε νοικοκυριά και  επιχειρήσεις  προχωρά ο δήμος Λαρισαίων, ύστερα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που συνεδρίασε το βράδυ της Πέμπτης.
Σύμφωνα με την εισήγηση του δημάρχου Λαρισαίων, Απόστολου Καλογιάννη, πρόκειται για μια πολύ σοβαρή υπόθεση που εντάσσεται στην κοινωνική πολιτική του δήμου και αφορά ένα ποσό ελάφρυνσης που θα φτάσει στο 1,5 εκατ. ευρώ.
Ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως ένας από τους στόχους του δήμου είναι «να διευρυνθούν οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, οι οποίες μέσα στη κρίση θα πάρουν μια ανάσα στα οικονομικά των οικογενειών τους». Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ο δεύτερος στόχος είναι να υπάρξει μια ελάφρυνση  στα νοικοκυριά της Λάρισας με μείωση κατά 5% των δημοτικών τελών.
«Δεν υπάρχει άλλος δήμος στην Ελλάδα που να έχει κάνει μείωση των τελών σε ποσοστό 5% στα νοικοκυριά» είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Λαρισαίων και συμπλήρωσε  πως «πρόκειται για ένα σημαντικό μήνυμα που στέλνει  ο δήμος Λαρισαίων».
Τέλος ο κ. Καλογιάννης σημείωσε πως o τρίτος στόχος της πρωτοβουλίας του δήμου αφορά και τον κλάδο των επαγγελματιών και επιχειρηματιών της πόλης, όπου τα ανταποδοτικά τέλη θα μειωθούν  σε ποσοστό 20%.
Αξίζει να αναφερθεί πως πριν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, είχε προηγηθεί και συνάντηση του δημάρχου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών ομάδων που εντάσσονται στη μείωση των δημοτικών τελών. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο συμμετείχαν ο νέος πρόεδρος και ο α' αντιπρόεδρος  του Επιμελητηρίου της Λάρισας Σωτήρης Γιαννακόπουλος και  Δημήτρης Παπαλέξης αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Δημήτρης Παληογιάννης και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας Δημήτρης Γκόβαρης.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Γιαννακόπουλος, σε δήλωσή του, χαιρέτισε την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για τη μείωση των δημοτικών τελών, τονίζοντας πως μαζί με τον δήμο θα γίνει προσπάθεια «να δοθεί στην επιχειρηματικότητα μια καινούρια αρχή με νέες δράσεις, τόσο στην τουριστική ανάπτυξη όσο και στον αγροτοδιατροφικό τομέα». 
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ κ. Παληογιάννης σημείωσε πως η απόφαση του δήμου για μείωση των δημοτικών τελών είναι «το πρώτο χριστουγεννιάτικο δώρο προς τους επιχειρηματίες της Λάρισας», ενώ τόνισε πως είναι «ένα πρώτο μέτρο ανάσας» προς τους επαγγελματίες και τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Δημήτρης Γκόβαρης είπε πως η στήριξη των τρίτεκνων οικογενειών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, καθώς πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα που τα τελευταία χρόνια βάλλεται οικονομικά.

Διαβάστηκε 1440 φορές