Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2021 18:01

Β. Εύβοια: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και φοβούνται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας

Β. Εύβοια: Οι κάτοικοι μετρούν τις πληγές τους και φοβούνται ένα νέο κύμα κακοκαιρίας

Με το βλέμμα στραμμένο στο ενδεχόμενο να χτυπηθεί η περιοχή τους από ένα νέο ισχυρό κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες είναι οι κάτοικοι της Βόρειας Εύβοιας, καθώς μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Αθηνά.

ΥΠΕΝ: Πάνω από 700 δασεργάτες στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας

Από σήμερα το πρωί στο δήμο Μαντουδίου - Λίμνης και Αγίας Άννας καταθέτουν σχετικές δηλώσεις οι κάτοικοι που έπαθαν ζημιές στα σπίτια τους, ζητώντας την κρατική αρωγή. Οι μεγαλύτερες από τις ζημιές σε σπίτια και επιχειρήσεις που πλημμύρισαν έγιναν στο Αχλάδι, την Κοτσικιά, την Αγία Άννα και το Ψαροπούλι.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις οι κάτοικοι είδαν τα υπάρχοντά τους να βρίσκονται στην παραλία, καθώς εκεί οδηγήθηκαν από τους πλημμυρισμένους χειμάρρους που φούσκωσαν και έγιναν ποτάμια.

Μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής τα συνεργεία της πυροσβεστικής συνέχιζαν την άντληση υδάτων από υπόγεια και σπίτια, ενώ το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις θέλουν και πάλι να επανέρχεται το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας και μάλιστα με ιδιαίτερη ένταση.

Την ίδια στιγμή χωματουργικά μηχανήματα των δήμων και της περιφέρειας προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις υποδομές και να επαναφέρουν την κυκλοφορία στους κατεστραμμένους δρόμους, ενώ ένα μεγάλο μέρος από το παραλιακό μέτωπο στην Αγία Άννα έχει διαλυθεί και μαζί του καταστράφηκαν και οι προσβάσεις.

Συγχρόνως έχουν αρχίσει παρεμβάσεις σε ορισμένους χειμάρρους που έφτασαν σε οριακό επίπεδο, θέλοντας με τον τρόπο αυτό να προλάβουν πιθανές ζημιές από ένα νέο κύμα κακοκαιρίας.

Διαβάστηκε 710 φορές