Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2013 20:28

Θεσσαλονίκη: Την 1η Δεκεμβρίου η παράδοση της ανακαινισμένης Νέας Παραλίας

Για την 1η Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένη η παράδοση της ανακαινισμένης Νέας Παραλίας στους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.


Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος του κεντρικού δήμου, Ανδρέας Κουράκης, τόνισε ότι το έργο παραδίδεται εμπρόθεσμα.
Με την παράδοση του έργου, οι κάτοικοι της πόλης και οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα από το Μέγαρο Μουσικής μέχρι το λιμάνι.

Πάρκο συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων
Μεταξύ άλλων, η ανακαινισμένη Νέα Παραλία περιλαμβάνει ένα γραμμικό πάρκο τριών χιλιομέτρων, συνολικής έκτασης 238 στρεμμάτων. Κεντρική ιδέα είναι η δημιουργία ενός συνεχόμενου γραμμικού χώρου με επιλογές ψυχαγωγίας, παιχνιδιού, χαλάρωσης, εκπαίδευσης και πολιτισμού. Στο πλαίσιο του έργου προβλέπεται η δημιουργία μιας σειράς 16 «πράσινων δωματίων» - κήπων, ως θεματικών χώρων αναψυχής.

Για την ίδια ημέρα σχεδιάζεται και η πεζοδρόμηση της Λεωφόρου Νίκης (η πιλοτική πεζοδρόμηση έγινε στις 3 Νοεμβρίου), με αποτέλεσμα οι περιπατητές να έχουν στη «διάθεσή του» όλο το παραλιακό μέτωπο.

Σε συνεργασία με την τροχαία και εθελοντές ο δήμος προσπαθεί να αμβλύνει τα προβλήματα που προέκυψαν στην κυκλοφορία κατά την πιλοτική πεζοδρόμηση.

Σύμφωνα με τον κ. Κουράκη, αν και την 1η Δεκεμβρίου τα καταστήματα δεν θα είναι ανοικτά, ο δήμος θα προσπαθήσει να δώσει εορταστικό χαρακτήρα στην πεζοδρόμηση με δραστηριότητες πολιτιστικού και αθλητικού περιεχομένου.

Διαβάστηκε 1798 φορές